Zavodljivi parfemi s mirisom sandalovine koji deluju kao afrodizijak

Postoji mnogo razloga zbog čega je sandalovina postala jedna od najpoželjnijih nota u mirisnim kompozicijama, a neki od najvažnijih su to što se dugo zadržava na koži i što pojačava seksualnu privlačnost. Afrodizijačka svojstva sandalovine objašnjavaju se činjenicom da je međuljudska komunikacija prvenstveno podsvesni proces koji se odvija bez svesnih namera, vođen neuhvatljivim mirisnim signalima, a ova duboka i topla aroma pojačava prirodan miris kože koji pak rasplamsava strasti. U skladu s tim, ni malo nas ne čudi što sve veći broj parfema sadrži ovu notu u svojoj bazi – mirisnoj komponenti koja najduže ostaje na koži dok su mnoge kompozicije u kojima sandalovina dominira stekle kultni status. Zahvaljujući laganom mošusnom finišu, odlično se slaže s aromama vanile i svežeg cveća, koje je večiti simbol proleća. Ukoliko tragate za novim parfemom koji ćete nositi ove sezone, a želite da na svom toaletnom stočiću imate sofisticiranu kompoziciju s kojom ćete privlačiti pažnju i koja će se dugo zadržati na vašoj koži, u nastavku smo izdvojili neke od najlepših parfema koji mirišu na sandalovinu.

Byredo – Blanche Eau de Parfum

Osnivač brenda Ben Gorham tvrdi da ovaj parfem predstavlja njegovu percepciju bele boje. Tako se u gornjim i srednjim notama nalaze cvetne arome, poput bele ruže i božura, dok je u bazi parfema sandalovina. Ovo je osvežavajuća kompozicija koja miriše na čistu belu majicu, zbog čega je idealna za svaki dan.

Diptyque – Tam Dao Eau de Toilette

Jedina toaletna voda na našoj listi delo je parfmera Yvesa Coueslanta, suosnivača brenda Diptyque, koji je bio inspirisan šumama i hramovima na jugu Indije, gde je kao dete provodio leto. Osim sandalovine, ovaj parfem sadrži i moćne note italijanskog čempresa, kedra, ambera i orijentalnih začina zbog kojih zavodi sva čula.

Tom Ford – Santal Blush Eau de Parfum

Kremast i začinski parfem pored sandalovine oslanja se i na ulje kore cimeta, ylang-ylang, benzoin i kopaibu. Egzotična i glamurozna kompozicija idealna je za večernje izlaske.

Maison Louis Marie – No.04 Bois de Balincourt Perfume Oil

Sandalovina, vetiver i amber daju ovom mirisu topao zemljani karakter. S obzirom na to da je reč o parfemskom ulju, zadržaće se duže na koži od bilo kog parfema. U pitanju je lagana, ali luksuzna kompozicija, s kojom ćete garantovano privući pažnju i dobiti niz komplimenata.

Le Labo – Santal 33 Eau de Parfum

Ovaj parfem odavno je stekao kultni status i postao sinonim za savremeni luksuz. Zahvaljujući notama kardamoma, ljubičice, irisa, papirusa, kedra i sandalovine ima izuzetno specifičan i moćan miris, a svako ko ga jednom proba uvek mu se iznova vraća.

Giorgio Armani – My Way Intense

Nova kompozicija brenda Giorgio Armani savršen je spoj buketa belog cveća i moćne sandalovine. Miris ima avanturistički karakter, a otvara se notama cveta narandže na koji se nastavlja tuberoza iz Indije, dok se u bazi pored sandalovine nalazi i vanila s Madagaskara.

Chanel – Coco Eau de Parfum

Klasičan miris koji je kreirao čuveni parfimer Jacques Polge ne treba mnogo predstavljati. Pored sandalovine, dominantne note u ovoj kompoziciji su sicilijanska mandarina, jasmin, pačuli i tonka zbog kojih deluje osnažujuće na svaku ženu. Idealan je za večernje izlaske, a stručnjaci ga najčešće opisuju kao složen, ali ne i komplikovan parfem.

Jo Malone – Orris & Sandalwood Cologne Intense

Adut brenda Jo Malone ima intrigantan drvenasto-cvetni karakter koji je prožet senzualnošću. Međutim, kako je reč o kolonjskoj vodi, Orris & Sandalwood miriše lagano i osvežavajuće zbog čega je podjednako pogodan i za dnevne i za večernje prilike.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @anoukyve
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top