Zašto je kolagen ključna reč u anti-agingu?

Živimo u eri terora mladosti kada svi želimo da svoju kožu što duže održimo zdravom i sjajnom, a priče o tome da bi svaku novu boru trebalo da prigrlimo jer je znak mudrosti i iskustva odavno su postale stvar prošlosti. U 21. veku gotovo da ne postoji žena koja ne želi da nadmudri godine i spremna je da isproba sve proizvode i tretmane kako bi postigla svoj cilj. Na potrebu da što duže zadržimo mladalački izgled, estetska medicina odgovorila je lansiranjem raznih procedura poput injekcija botoksa i hijalurona koje su bile beauty hit početkom milenijuma. U poslednjih nekoliko godina ova grana nauke još više je napredovala pa su se pojavili efikasni neinvazivni estetski postupci nove generacije poput lasera, ultrazvuka, mikronidlinga ili biorevitalizacije.
Mada se uz pomoć pomenutih procedura postižu instant rezultati, brojni estetski dermatolozi napominju da je pažljiva nega lica i pavilan izbor proizvoda i dalje najvažniji korak ako želimo da imamo zdravu i negovanu kožu. U skladu sa tim i kozmetička industrija ide u korak s trendovima, pa ako niste pobornik ovakvih tretmana, pomoću pravilno osmišljene beauty rutine možete svojoj koži priuštiti sve što joj je potrebno te potpuno izbeći ili barem odložiti estetske tretmane. Važno je samo da u svoju dnevnu i večernju rutinu uključite proizvode nove generacije koji sadrže aktivne sastojke i doslovno imaju moć da transformišu kožu, a zajednički imenitelj svih kozmetičkih super-sastojaka je činjenica da podstiču prirodnu proizvodnju kolagena.

Zašto je kolagen ključna reč u anti-ageingu?

Kolagen je najvažniji protein u ljudskom organizmu koji čini osnovni deo vezivnog tkiva. Njegova funkcija je višestruka: povezuje kosti u zglobove, gradi ovojnice oko organa, povezuje kožu sa strukturama ispod nje, obavija mišiće i pojedine mišićne grupe. Tokom strarenja kolagenska vlakna gube vlagu, naročito u predelu oko očiju, usta i na čelu zbog čega dolazi do pojave bora. Ljudski organizam ima sposobnost stalne sinteze kolagena, koji se neprekidno obnavlja, ali sa godinama postepeno dolazi do njegovog deficita i opadanja proizvodnje. Nakon 25 godine telo postepeno gubi 1% kolagena godišnje, a do četrdesete trend opadanja nastavlja se čak do 30 %. Ovaj proces na našu kožu odražava se tako što ona postaje suva, gubi elastičnost, nastaju prve bore, a s obzirom na to da nedostatak kolagena deluje tako da koža postaje osetljiva na sunce, stvaraju se i pigmentacijske fleke.

1 collagen

Klinička istraživanja pokazala su da kolagen doprinosi mlađem izgledu kože lica, da poboljšava nivo vlage i glatkoću kože, umanjuje znake dubokih bora i utiče na elastičnost kože. Mada je ovaj protein deo različitih seruma i krema, postoje mnoge naučne studije koje dovode u sumnju njegovu moć prodiranja u dublje slojeve epidermisa. Zbog toga su se najučinkovitijim pokazali preparati koji sadrže sastojke koji podstiču prirodnu obnovu kolagena, a najefikasnji među njima su peptidi i vitamin C. Dok su peptidi zaslužni za punoću kože i ciljano deluju na znakove starenja uzrokovane nedostatkom kolagena, vitamin C prvenstveno utiče na ujednačavanje tena i briše pigmentacijske fleke s lica.

3 collagen

Upravo je nova generacija neinvazivnih procedura inspirisala stvaranje poslednje Vichy anti-age inovacije: Liftactiv Collagen Specialist, koja deluje kao zamena kod efekta gubitka kolagena i tako deluje na znakove starenja. Osmišljen za žene koje traže inovativne stručne proizvode za 360 stepeni anti-age korekciju, klinički je dokazano da Liftactiv Collagen Specialist smanjuje pojavu bora na području oko očiju za 24% posle samo osam nedelja upotrebe, a instrumentalnim testom pokazano je i da već pri prvom korišćenju ispitanice primećuju poboljšanje tonusa kože za 52% i čvrstine za 20%. Zahvaljujući posebnoj kombinaciji sastojaka u ovoj nezi nove generacije – biopeptidima, vitaminu CG i Vichy mineralizovanoj vodi – novi Liftactiv Collagen Specialist podstiče prirodnu produkciju kolagena u koži, deluje na hiperpigmentacije i jača prirodnu zaštitu kože.
Vreme je da sebi priuštite negu koja ide u korak sa inovacijama, a istovremeno podstiče prirodne procese borbe protiv starenja u vašem organizmu – za negovanu, blistavu i mladoliku kožu!

Foto: Shutterstock, Promo

Podeli

Scroll to Top