Zelena boja na noktima trenutno je najveća opsesija u beauty svetu

Polako, ali sigurno zelena boja uvukla se ovog proleća u sve sfere modnog i beauty sveta, a poslednja u nizu opsesija kojoj svedočimo poslednjih sedmica jeste manikir u raskošnim nijansama ove boje. Iako je novi trend neočekivano započeo sa zelenim kesama brenda Bottega Veneta, koje su modne influenserke često fotografisale i objavljivale na Instagramu, ubrzo je postala aktuelna garderova u istoj boji, a potom i aksesoari da bi se isti talas prelio i na beauty industriju. Dok senke i ajlajneri u smaragdnim tonovima polako osvajaju make-up svet, manikir u svim nijansama zelene najtraženiji je prolećni trend.

@laurencefortincote

@betina_goldstein

Mada smo poslednjih godina retko koristili lakove u ovoj boji čini se da smo odjednom svi shvatili koliko može biti efektna i svestrana. Svejedno je da li ćete se opredeliti za tamnije varijante, jarkozelene tonove ili pastelne verzije u stilu sladoled od mente, zeleni manikir daće dozu odvažnosti svakom vašem stajlingu, a neretko će biti i najznačajniji detalj u ceokupnom looku. S druge strane, ova boja nosi sa sobom i prizvuk elegancije jednako kao i kultni crveni lak ili čisto beli manikir.

@april.to.you

Dodatni bonus zelenih lakova za nokte jeste činjenica da dobro funkcionišu uz svaki oblik i dužinu noktiju i svaku boju tena, a posebno se dobro slažu s preplanulom kožom. To je jedan od glavnih razloga zbog kojih ćemo ih ovog leta gledati svuda pa je odličan trenutak da i sami isprobate novi trend. Ako nemate dobru ideju za naredni odlazak kod manikira, ovo može biti jedna od najboljih opcija, mada ćete sličan efekat postići i kod kuće. Sve što je potrebno jeste da izaberete lak u nekoj od uzbudljivih nijansi ove boje, a mi smo vam u nastavku izdvojili naše favorite.

OPI, nijansa Rated Pea

Essie, nijansa PrettyEdgy

China Glaze, nijansa Tree Huger

Twenty One Cosmetics, nijansa 71

Chanel, nijansa Harmony 755

Gucci, nijansa Melinda Green 712

Essence, nijansa 42

Zoya, nijansa Ness

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @mariecher
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top