Ove četiri frizure najbolji su izbor za tanku i slabu kosu

Zdrava kosa puna volumena cilj je svake žene, međutim, kada imate tanku i slabu kosu to nije ni malo lak zadatak. Žene s ovim tipom kose neretko prolaze dugačak put tokom kojeg isprobavaju preparate za ojačavanje dlake i postizanje volumena, eksperimentišu s različitim frizurama i neretko im je potrebno mnogo vremena za stilizovanje. Ukoliko spadate u ovu grupu, znajte da je izbor odgovarajuće frizure prvi i najvažniji korak. Najbolji prijatelji tanke kose su oštri rezovi, dok su u slučaju stepenovanja dozvoljeni samo minimalni slojevi. S druge strane, važan je i mudar odabir preparata za negu koji neće opretetiti dlaku. Zato koristite blage proizvode i opredelite se za jednu od naredne četiri frizure, koje su definitivno najpraktičnije rešenje za tanku kosu.

MIKRO BOB

Većina žena bar u jednom periodu života razmišlja o kratkom bobu, a ukoliko imate tanku kosu znajte da je ovo jedna od najboljig opcija. Ova frizura stvara optičku iluziju punije i gušće kose, dok je njen dodatni bonus to što uvek izgleda šik i privlačno. Najbolja varijanta za mlade devojke je potpuno ravan bob, dok su kod žena u srednjim godinama dozvoljeni blagi stepenovi u predelu lica jer je to jedan od najefikasnijih trikova kada želite da izgledate mlađe.

LOB

Ako niste spemni za klasičan bob, duža verzija ove frizure može biti adekvatna zamena. Ova frizura dozvoljava i meke slojeve, mada nećete pogrešiti ni ako se odlučite za potpuno ravnu varijantu. Kada želite da postignete dodatni volumen uvek možete da prelomite kosu, a najveća prednost loba jeste činjenica da svima dobro stoji.

DUŽE ŠIŠKE + BLAGI SlOJEVI

Niste oduševljeni idejom ravnih i oštrih rezova, a volite šišike? Ovo je idealna frizura za vas. Ono što bi trebalo da znate jeste da bi, kao i kod boba, trebalo da stepenujete samo prednji deo kose dok zadnji ostaje ravno isečen. Tako će vaše lice dobiti lep i mekan okvir, a vi ćete lako stilizovati kosu. Kada je reč o dužini, ovde su dozvoljene sve varijante – od dugog boba do kose koja doseže do grudi.

RAVAN REZ

Verujemo da ste do sada isprobali mnoge opcije stepenovanja kose u želji da postignete veći volumen, međutim, slojevi često nisu najbolja ideja kada imate tanku dlaku. Za vas je mnogo bolja varijanta ravno presečena kosa jer oštri rezovi daju punoću i stvaraju iluziju gušće kose. Kao i kod prethodne opcije, i ovde su dozvoljene različite dužine.

Ovaj tekst je originalno objavljen na našem portalu 21. januara 2021. godine.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @xeniaadonts
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top