Vodič za izbor kupaćeg kostima u skladu sa tipom vaše građe

Sezona letovanja i zvanično je počela, a svako od nas će tokom naredna dva meseca biti na odmoru bar desetak dana. Svejedno da li ste već rezervisali aranžman ili tek birate destinaciju na kojoj ćete letovati, verujemo da vam je kupovina odgovarajućeg kupaćeg kostima trenutno prioritet. Nova sezona očekivano je donela u nove trendove o kojima smo vam već pisali, ali prilikom izbora najvažnije je da imamo na umu da nisu svi kostimi odgovarajući za svaki tip ženske građe. Dok će mudro izabrani model istaći vaše adute i prekriti nesavršenosti, izbor neodgovarajućeg modela uradiće upravo suprotno. Zato bi prilikom kupovine trebalo da se rukovodite sledećim kriterijumima.

STOMAK

Ukoliko imate ravan i zategnut stomak možete ga naglasiti gaćicama koje imaju nizak struk, a ako preferirate jednodelne modele, birajte one sa prorezima u predelu trbuha.

Ako želite da prekrijete višak u predelu trbuha kupite dvodelni kupaćni sa visokim strukom ili jednodelni model.

RESERVED,
cena na upit
WOMEN’SECRET,
cena na upit

KUKOVI

Devojke sa uskim kukovima trebalo bi da nose kupaće gaćice sa naborima ili na vezivanje i to jednobojne modele dok bi printove trebalo da izbegavaju.

Ukoliko imate jake kukove, dobro će vam stajati male gaćice sa printom ili modeli koji naglašavaju struk.

NOGE

Gaćice sa visokim strukom idealne su za devojke sa kraćim nogama jer izdužuju čitavu figuru.

Ako su vam noge duge, nema potrebe da se služite trikovima i odlično će vam stajati svi modeli, a najbolje oni sa plitkim strukom.

GRUDI

Ženama sa velikim grudima preporučuje se da izaberu što jednostavniji gornji deo koji bi trebalo da bude jednobojan, jer će oni sa printom, prugama ili raznim natpisima samo naglasiti grudi. Takođe, verujemo da ćete želeti modele koji će vam dobro držati grudi. Kada je reč o jednodelnim modelima, najbolje je da birate one sa V izrezom.

H&M,
Gornji deo: 1.699 din.
Donji deo: 1.199 din.

Ako imate grudi srednje velićine znači da ste prava srećnica, pa možete birati sve modele gornjih delova. Jedan od odličnih izbora bio bi klasičan bikini sa trouglićima ili neki od aktuelnij modela sa trakicama. Najbolji deo priče je i to što će vam dobro stajati i skoro svi jednodelni modeli.

H&M,
cena: 2.699 din.
THE ATTICO,
mytheresa.com

Male grudi zahtevaju modele sa printom, natpisima, prugama, cvetovima ili volanima jer ćete tako vizuelno povećati grudi.

WOMEN’SECRET,
cena na upit

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: Zara, mytheresa.com
Foto: Promo

Podeli

Scroll to Top