Ponovo se nose prozračni sjajevi za usne

Ako ste, poput mene, bili tinejdžer na početku milenijuma, sva je prilika da je providan sjaj za usne bio jedan od must have proizvoda u vašem neseseru. Bilo je to vreme kada još nismo znali šta su konture, a u našim neseserima po pravilu su se nalazili tečni puder, rumenilo, senke, ajlajner, maskara i, naravno, providan sjaj. Trendovi su se kasnije smenjivali, pa smo u proteklih 20 godina prešli dugačak put tokom kojeg smo isprobavali različite trendove – od jakog make-upa sa mat završnicom do minimalističkih lookova sa glow efektom koji su u poslednjih nekoliko godina apsolutni hit. U skladu sa tim, testirali smo i različite karmine, od prvih formula sa mat završnicom koje su najčešće isušivale usne do sheer ruževa koji istovremeno i neguju i boje usne. I tako smo se malo po malo ponovo vratili provodinim sjajevima koji su ovog leta postali najveći beauty trend.

Ako se pitate da li vam je potreban prozračan sjaj, odgovor je potvrdan i to iz mnogo razloga. U nastavku vam otkrivamo neke od najvažnijih.

  • providan sjaj usnama daje neverovatan volumen zbog čega vizuelno izgledaju veće nego što jesu
  • za razliku od ruževa sa kojima moramo da budemo precizni, sjajevi se veoma lako nanose i možete ih popraviti bukvalno kad god i gde god poželite
  • većina današnjih formula ima negujuća svojstva tako da hrane i hidriraju usne (što je veoma važno u letnjem periodu jer sunce i slana voda oštećuju osetljivu kožu usana podjenako intenzivno kao vetar i niske teperature tokom zime)
  • odlična su dopuna minimalističkim make-up lookovima koje leti najčešće nosimo preko dana, a za večernju varijantu lako ih možete nadograditi tako što ćete pre nanošenja sjaja uokviriti usne olovkom.

Pripremili smo i listu tried&tested sjajeva sa kojima nećete pogrešiti. Naš all time favorit je sjaj brenda Fenty Beauty, a njegov drogerijski pandan definitivno je adut benda Maybelline New York (topla peporuka). Kada govorimo o pristupačnim proizvodima, nećete pogrešiti ni sa sjajevima brendova Catrice i essence.

Dior – Addict Ultra Gloss (363 Nude)
Aura – Star Gloss (01 Lyra)
Maybelline New York – Lifter Gloss (002 Oliva)
MAC Cosmetics – Clear Lipglass
Diego dalla Palma – Push Up Gloss Volume Effect
essence – Extreme Shine Volume Lip Gloss
Fenty Beauty Gloss Bomb Universal Lip Luminizer ($weetmouth)
Huda Beauty Silk Balm Hydrating and Nourishing Lip Balm (Blush)
Catrice – Volumizing Lip Gloss (190 Ice Ice Baby)

Tekst: Ivana Nikolić
Naslovna fotografija: @k.els.e.y
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top