Trend alter: pet aksesoara za kosu uz koje ćete lako izbeći bad hair day

Aksesoari za kosu ovog leta jedan su od vodećih trendova koji nosimo i na plaži i u gradu

Kada je reč o modi, aksesoari su naša omiljena tema, naročito ako se radi o ukrasima za kosu koji uvek imaju dvostruku funkciju – osim što zaokružuju svaki stajling, neretko su pravi spas kada želimo da izbegnemo bad hair day. Svi znamo da uz adekvatan izbor šnala, gumica ili trakica, za svega nekoliko minuta možemo da napravimo besprekornu frizuru dok nam feneriranje ili uvijanje kose oduzima mnogo više vremena.

Aksesoari za kosu koji će obeležiti leto 2024

Mada se povratak traka za kosu, plastičnih šnala, marama i scrunchies gumica početkom godine činio kao samo pronalazan trend, koji će svima brzo dosaditi, ispostavilo se da ćemo još dugo nositi ove modne dodatke, baš kao što ni opsesija trendovima koji su vladali 90-tih godina još neće prestati. Ovakav scenario nas raduje jer pomenuti aksesoari daju našem looku ležeran i opušten vibe kome svi težimo tokom letnje sezone, a osim u gradu, šarmantne dodatke za kosu ovog leta redovno ćemo nositi i na plaži.
Ukoliko volite praktične letnje frizure, u nastavku vam donosimo pregled trenutno najpopularnijih aksesoara za kosu uz koje ćete lako izbeći bad hair day.

TRAKE ZA KOSU

Široke i rastegljive trake od pamuka već nekoliko meseci svuda su oko nas. Dosuše, prvi put smo ih primetili još prošle godine na Schiaparelli reviji, kada je prikazana kolekcija jesen/zima 23, a godinu dana kasnije ovaj aksesoar ima pravu armiju fanova među influenserima, koji šarmantne trake nose u svim mogućim prilikama kako dnevnim tako i večernjim.

INJournal izbor

STRADIVARIUS,
cena: 499 din.

PLASTIČNE ŠTIPALJKE

Dok smo do pre samo nekoliko sezona plastične štipaljke nosili samo kod kuće, one su u međuvremenu postale legitimni letnji aksesoari koje rado nosimo uz sve stajlinge, pa čak i poslovne. U zavisnosti od frizure možete pokupiti čitavu kosu ili samo prednji deo i dobićete ultimativnu šik frizuru za leto.

INJournal izbor

STRADIVARIUS,
cena: 749 din.

ŠTIPALJKE U OBLIKU CVETA

Ako bismo morali da izdvojimo jedan aksesoar za kosu oko kog je ovog leta stvoren najveći hype, to bi definitivno bila štipaljka u obliku cveta. Ovaj aksesoar poslednjih meseci konsantno gledamo na društvenim mrežama, a ukoliko želite da isprobate trend u aktuelnoj high street ponudi možete pronaći odlične modele.

INJournal izbor

STRADIVARIUS,
cena: 899 din.
STRADIVARIUS,
cena: 899 din.

SCRUNCHIES GUMICE

Mada ih naša omiljena TV ikona Carrie Bradshaw nije volela, poslednjih sezona imali smo priliku da se uverimo da scrunchies gumice itekako mogu biti pun pogodak. Svejedno da li ćete kosu pokupiti u konjski rep ili u nisku punđu, hoće li vam razdeljak biti na sredini ili sa strane, scrunchies gumice daće vašoj frizuri potpuno novu dimenziju.

INJournal izbor

STRADIVARIUS,
cena: 899 din.

MARAMA

Trend koji su obožavale Jane Birkin i Jackie Kennedy, aktuelniji je nego ikad pre. Iako smo marame na glavi do skoro gledali samo na starim fotografijama, danas gotovo da ne postoji modna influenserka koja nema bar jednu fotografiju na Instagramu sa ovim dodatkom, koji neretko nose i preko kačketa. Glavne prednosti marama su činjenica da će i najobičnijem stajlingu dati wow efekat, a osim toga, ispod njih ćete najlakše sakriti masnu kosu.

INJournal izbor

Tekst: Ivana Nikolić
Naslovna fotografija: @oliviatps
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top