Atraktivne kape koje će svakom zimskom stajlingu dati wow efekat

Iako smo danas svi uživali u izuzetno visokim temperaturama za ovo doba godine, od vikenda nas ponovo očekuju hladni dani tokom kojih nećemo moći da zamislimo izlazak iz kuće bez klasičnih zimskih aksesoara. Uz šalove i rukavice, na toj listi uvek se nalaze i kape, koje su odavno stekle status najzabavnijih modnih dodataka za hladnu sezonu. U prilog tome najbolje govore aktuelni trendovi, koji su sve samo ne skromni. Tako nam kape u narednim mesecima neće pružati samo zaštitu od hladnoće i snega već će biti i trešnjica na torti koja će čak i najjednostavniji outfit učiniti zanimljivim. U nastavku vam donosimo listu najpoželjnijih modela.

Balaklava kape

Kada su se prošle zime pojavile, balaklava kape brzo su stekle status kontroverznog zimskog aksesoara koji su ponele samo najodvažnije ikone stila. Godinu dana kasnije, ovaj aksesoar našao je svoje mesto u kolekcijama vodećih dizajnerskih brendova, a konstantno ga nose i zvezde Instagrama i TikToka. Kako je reč o veoma toploj kapi koja prekriva veći deo lica, odličan je izbor za predstojeće hladne dane.

Bucket šeširi

Kape koje su nastale pre više od jednog veka, kao deo opreme za ribolovce, početkom milenijuma bile su najpoželjniji modni aksesoar koji su nosili svi – od Charlotte York u seriji Seks i grad do Britney Spears. Od pre nekoliko sezona ponovo su na modnom radaru, a ove sezone najpopularnije su verzije od veštačkog krzna.

Beanie modeli

Možda nisu najatraktivniji modeli, ali klasične beanie kape uvek su poželjne u zimskom ormaru. Najbolji izbor su komadi od vune, a da li ćete izabrati kapu u nekoj od zabavnih nijansi ili u svedenijoj boji, ostaje na vama.

MASSIMO DUTTI,
cena: 4.590 din.
KARL LAGERFELD,
cena: 5.995 din.

Kačket

Ako vam se čini da je 2022. bila godina kačketa, utisak vas ne vara. Kačketi su prošle godine bili svuda oko nas, a po svemu sudeći ništa se neće promeniti ni u narednih 12 meseci. Ukoliko planirate kupovinu ovog aksesoara birajte tople modele od krzna ili štofa.

YVES SALOMON,
net-a-porter.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @darjabarannik, @sofiamcoelho
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top