Ovog leta svi nose Bardot šiške

Ove klasične šiške trenutno su svuda oko nas

Ako premotate film godinu dana unazad, setićete se da je prošlog leta vladala prava pomama za takozvanim Birkin šiškama što je bilo i potpuno očekivano ako imamo u vidu da nas je slavna glumica upravo u ovo vreme zauvek napustila. Godinu dana kasnije, šiške su ponovo u modi ali ovog puta nešto duže i sa razdeljkom na sredini, tačnije upravo onakve kakve je 60-tih godina nosila Brigitte Bardot. Iako smo vam još na samom početku sezone pisali o tome da će duge šiške sa razdeljkom biti jedan od vodećih letnjih hair trendova, zahvaljujući društvenim mrežama ova frizura bukvalno je „eksplodirala“ pa su Brigitte Bardot šiške trenutno najtraženija frizura širom sveta.

Najveća promoterka ovog trenda definitivno je pevačica Sabrina Carpenter, mada istu frizuru već nose i Emili Ratajkowski, Selena Gomez, Anne Hathaway, Lana Del Rey i Dakota Johnson, kao i influenserke Matilda Djerf, Xenia Adonts, Anne Laure Mais ili Julie Sergent Ferreri.

Bardot šiške kao večiti trend

Iako Brigitte Bardot nije prva slavna žena koja je ponela duge šiške sa razdeljkom na sredini, ona je definitivno 60-tih godina proslavila ovu frizuru, pa se od tada do danas vraća u modu na svakih nekoliko godina. Bardot šiške najsličnije su curtain šiškama ali su nešto mekše od njih. Njihova dužina uvek ide ispod obrva i uvek imaju oblik luka, tačnije, duže su na krajevima nego na sredini čela. U zavisnosti od dužine i teksture kose, mogu biti guste i punije, ali i tanke i rastresite. Najčešće se nose sa razdeljkom na sredini mada nećete pogrešiti ni ako ih ponesete na stranu.

Najveći bonus ovih šiški je to što dobro funkcionišu sa najvećim brojem frizura i tekstura kose zbog čega zapravo nikad i ne izlaze iz mode. Pritom, činjenica da su nešto duže od klasičnih šiški znatno olakšava i stilizovanje i održavanje.

Saveti za održavanje Bardot šiški

Baš kao što smo rekli, Bardot šiške mnogo su zahvalnije za održavanje od svih ostalih tipova šiški pa će biti dovoljno da ih skraćujete na mesec i po dana. S druge strane, imajte u vidu da većina tipova kose zahteva stilizaciju ovih šiški četkom i fenom kako bi lepo padale i stajale na mestu. Ukoliko ste spremni da podnesete ovu malu žrtvu imaćete modernu i šik frizuru u Brigitte Bardot stilu.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @sabrinacarpenter
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top