Pet najvažnijih beauty lekcija koje smo naučili od žena iz Koreje

Beauty rituali žena iz Koreje već nekoliko godina veoma su popularni u celom svetu i to s razlogom. Samo jedan pogled na kožu ljudi iz ove azijske zemlje dovoljan je da nas natera da njihovu rutinu u nezi lica ozbiljno razmotrimo. Korejke su poznate po mladolikom i zategnutom licu i tenu koji odiše zdravim sjajem, a za to je zaslužan poseban pristup nezi koji se sastoji od čak 10 koraka.

Ako ih pitate zbog čega toliko pažnje posvećuju nezi kože, reći će vam da je ona najveći organ i da je njeno zdravlje veoma bitno dok je estetika na drugom mestu. Korejke su svesne da je uzrok mnogih kožnih problema nedostatak vitamina ili loš rad probavnog sistema i zato je nega samo produžetak njihovog uravnoteženog načina života i ishrane. Ukoliko želite da imate zdravu i sjajnu kožu poput ovih žena, potrebno je da se prodržavate pet osnovnih pravila koje vam otkrivamo u nastavku.

JEDAN PROIZVOD ZA ČIŠĆENJE LICA NIJE DOVOLJAN

Da bi lice bilo potpuno čisto potrebno je da najpre preparatom na bazi ulja skinete šminku, a potom penom ili sapunom uklonite ostatak nečistoća.

REDOSLED NANOŠENJA PROIZVODA JE KRUCIJALAN
Mada će verovatno većina žena iz Evrope ili Amerike postaviti pitanje da li je nanošenje tolikog broja proizvoda za negu neophodno, Korejke znaju da svaki od njih ima svoju svrhu, ali i da je jako bitno kojim redosledom ćete nanete preprate. Nakon čišćenja lica, one obavezno nanose toner kako bi vratile pH balans kože, koja će nakon toga bolje apsorbovati ostale proizvode. Sledi nanošenje seruma, esencija i ampula koje imaju zadatak da odgovore na specifične probleme kože, a na kraju stavljaju kreme za predeo oko očiju, hidrantne kreme i ulja. Na taj način njihovo lice dobija potrebnu vlagu, a istovremeno stvaraju zaštitnu barijeru koja onemogućava štetnim uticajima iz okoline da prodru u kožu.

SUPLEMENTI SU SASTAVNI DEO NEGE
Korejke znaju da nega počinje iznutra i da nedostatak bilo kog vitamina ili loš rad organa za varenje može uticati na kvalitet kože. Zbog toga su suplementi sastavni deo njihove nege.

PILING JE OBAVEZAN DEO RUTINE
Žene iz Koreje odavno su shvatile koliko je važno uklanjanje mrtvih ćelija kože, a uglavnom biraju preparate koji ustovremeno vrše nežnu mehaničku i hemijsku ili enzimsku eksfolijaciju.

MASAŽA JE NAJBOLJI ANTI-AGE SAVZNIK
Masažom se podtiče cirkulacija krvi i limfe, a ćelije kože dobijaju više kiseonika. Osim toga, povećava se elastičnost vezivnog tkiva što sprečava nastanak bora. Korejke svake večeri masiraju svoje lice počevši od brade pa sve do čela, a njihovi pokreti uvek idu u suprotnom smeru od bora.

Ovaj tekst originalno je objavljen na našem portalu 25. avgusta 2019. godine.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @aimeesong
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top