Body mist je novi proizvod u trendingu, izdvojili smo naše omiljene mirise

Body mist je još jedan beauty trend s početka milenijuma koji se vratio u velikom stilu

Hajde da se na trenutak vratimo u 2004. godinu! Verujemo da ste obožavali body misteve sa Victoria’s Secret potpisom i da ste koristili svaku priliku kada otputujete u inostranstvo za kupovinu ovih proizvoda. Ne znamo koji je bio vaš omiljeni miris, ali se sećamo da je Love Spell bio daleko najpopularniji. Dvadeset godina kasnije, body mistevi ponovo su u trendingu, a sva je prilika da ćemo ih predstojećeg leta koristiti češće nego parfeme. Ovakvom razvoju situacije najviše je doprineo brend Sol de Janeiro, čiji su mistevi već neko vreme viralni na TikToku, međutim, i druge kozmetičke kuće imaju svoje adute.

Zbog čega volimo body misteve?

Za razliku od parfemskih i toaletnih voda, body mistevi ili maglice za telo zadržavaju se kraće na koži pa njihova upotreba može izgledati besmisleno. Međutim, njihovi mirisi mnogo su svetliji i prozračniji što ih čini savršenim izborom za tople dane. Možete ih nositi u torbi i prskati više puta u toku dana, a njihova pakovanja mahom su šarena i zabavna što je još jedan od razloga zbog kojih ih volimo.
U nastavku vam otkrivamo naše favorite.

INJournal izbor

Sol de Janeiro – Brazilian Crush Cheirosa ’62 Bum Bum Hair & Body Fragrance Mist (Sephora)

Trenutno omiljeni mist među pripadnicima Gen Z ujedno je i naš prvi izbor. Cheirosa ’62 sadrži note pistaćija, vanile i slane karamele koje su u savršenom balansu sa akordima sandalovine, badema i latica jasmina. Slikovito rečeno, ovo je brazilsko leto u boci – toplo, slatko i suncem okupano.

Nedavno smo vam pisali da je vanila trenutno najpopularnija mirisna nota, a ovo je ubedljivo najbolji mist sa svima omiljenim začinom. U pitanju je slatkasta gurmanska maglica čije su glavne note šećer, vanila i kašmirovo drvo zbog kojih ćete imati utisak da želite da je pojedete.

Rare Beauty – Find Comfort Body & Hair Fragrance Mist (Sephora)

Selena Gomez je nedavno proširila ponudu svog Rare Beauty brenda linijom Find Comfort kojoj pripada i ova maglica za telo i kosu. Mirisna kompozicija ovog mista je kompleksna i slojevita, a ključne note su limun, jasmin i drvo kašmira. Osim što dobro miriše, važna prednost ove formule jeste činjenica da je obogaćena niacinamidom, ekstraktom ašvagande i biotinom zbog čega hrani i ojačava kožu i kosu.

Ovo je jedan od onih misteva koji će vas sa svojim laganim cvetno-slatkim mirisom momentalno vratiti na početak milenijuma. Reč je o kompoziciji sa slatkom breskvom, cvetom narandže i mošusom koja je idelna za tople dane.

Black Musk Night Bloom sadrži note sočnog ananasa, cvetajućeg heliotropa i toplog ćilibara koje se savršeno nadovezuju na mošusnu bazu. U pitanju je veoma senzualna kompozicija koja se prilično dugo zadržava na koži.

Čuveni Green Tea parfem ponovo je aktuelan, a sa njim i body mist sa istim mirisom. U pitanju je cvetno-citrusna osvežavajuća kompozicija sa notama limuna, bergamota, jasmina, zelenog čaja i mošusa.

Ova lista ne bi bila potpuna bez ubedljivo najpopularnijeg mista s početa milenijuma koji je i dalje u asortimanu brenda. Voćno-cvetni miris sa notama breskve i cveta trešnje veoma je živahan i razigran, a kao i sve Victoaria’s Secret maglice prilično se dugo zadržava na koži.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija:
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top