Cabincore je najveći trend ove jeseni

Već smo vam pisali o tome kako je koronavirus zauvek promenio način na koji se oblačimo i kupujemo garderobu, a nakon skoro devet meseci od proglašenja pandemije, potpuno je drugačija i dominantna stilska estetika, kao i paradigma idealnog života. Za razliku od prethodnih decenija kada su se migracija stanovništva uglavnom odvijale iz sela ka gradu i iz manjih gradova ka metropolama, danas se čitav proces kreće u drugom smeru. Romantizovana verzija sporog života u seoskoj sredini postala je najveći trend u 2020. godini, koji nam se paradoksalno plasira na društvenim mrežama.
Tokom leta su naši Instagram Feedovi bili preplavljeni bajkovitim pejzažima zelenih livada i seoskih vila, kao i fotografijama fake piknika s pletenim korpama punim domaćim namirnicama i poljskim cvećem, a čitav estetski pravac popularno je nazvan cottagecore. Osim životnog stila, ovaj koncept podrazumeva i poseban pristup oblačenju, a svodi se na lepršave cvetne haljine, nežne boje i prirodne materijale.

@carodaur

S dolaskom jeseni i sve hladnijih dana, sezona izleta na selu je završena, a mesto cottagecorea zauzeo je novi trend – cabincore. Reč je o jako sličnom pravcu koji se vrti oko ideje udobnog odmora u prirodi koji ćete provesti u šarmantnom pletivu, glomaznim čizmama i toplim jaknama i kaputima. Jedno od glavnih obeležja ovog pravca je i karirani print u svojoj rustičnoj verziji.
U nedostatku vremena za odlazak na kraći odmor van grada, cabincore stil možete isprobati i u gradskoj sredini, a  sve što će vam biti potrebno je nekoliko ležernih komada u vintage stilu. U nastavku smo vam pripremili nekoliko modnih predloga, kao i vodič za kupovinu.

@modestmira_

@lucywilliams02

@pernilleteisbaek

@marthaeelman

@modestmira_

@claire_most

@lucywilliams02

SHOPPING VODIČ

H&M,
cena: 13.999 din.

ZARA,
cena: 7.590 din.

ZARA,
cena: 4.990 din.

H&M,
cena: 1.699 din.

MANGO,
cena: 3.990 din.

MASSIMO DUTTI,
cena: 7.490 din.

OYSHO,
cena: 4.990 din.

ZARA,
cena: 3.990 din.

ZARA,
cena: 3.290 din.

H&M,
cena: 3.199 din.

OYSHO,
cena: 1.490 din.

ZARA,
cena: 4.990 din.

DR. MARTENS,
cena: 22.490 din.

HUNTER,
cena: 8.345 din.

Naslovna fotografija: @rachelnosco
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top