Fake piknik trenutno je najveći luksuz koji sebi možemo da priuštimo

Nema plaže? Nema problema. Ako ne idete na more ovog leta, znajte da niste jedini. Mnogi bogati i slavni odlučili su da ostanu kod kuće, a među njima su i neka od najuticajnijih imena na Instagramu. I dok je do sada naš Feed tokom jula i avgusta bio preput fotografija iz mondenskih letovališta, ovog puta situacija je nešto drugačija. Umesto na plaži, većina zvezda društvenih mreža u slobodno vreme izležava se u svojoj bašti, vikendici ili obližnjem parku. Obična prostirka, omiljena hrana i flaša vina, sasvim su dovoljni da sebi priuštite nekoliko sati odmora i bega od svakodnevne rutine, a ovo je svakako i najpametnije rešenje u vreme kada je socijalna distanca i dalje poželjna.

@aimeesong

Tako je fake piknik postao najpopularnija letnja zabava, a najbolje od svega je činjenica da ovu vrstu provoda svako može da priušti. Ako nemate dvorište, odlazak u obližnji park ili na izlet van grada mogu biti odlične opcije, a kada ste u vremenskom škripcu, i terasa je solidno rešenje. Zavalite se na omiljeni peškir ili đebe, obucite udobnu garderobu, a po želji i kupaći kostim, spremite sebi ukusnu zakusku i uživajte u sunčanom danu. Nekoliko sati u prirodi daće vam neverovatan osećaj slobode u danima kada nam je ona u mnogim segmentima uskraćena. I potrudite se da u tim trenucima ne koristite mobilni telefon, a ako vam je dosadno da ćutite i zurite u prazno, ponesite knjigu ili povedite ukućane ili bliske prijatelje.

@hoskelsa

@amaka.hamelijnck

Za dodatni reset, iznajmite na nekoliko dana kuću na selu, jer je to najveći luksuz koji trenutno sebi možete da priuštite. Uostalom, ovo je prva godina kada Airbnb kao najtraženije smeštaje izdvaja kolibe i apartmane u ruralnim i izolovanim sredinama te više nije najteže dobiti rezervaciju za sto u prestižnom restoranu s Mišelinovim zvezdicama već kućicu u zabačenim predelima. Razlog tome pomalo se krije u činjenici da smo se već navikli na izolaciju i želimo vreme samo za sebe i svoje najbliže, ali pre svega zato što je svima dosta brzog i neurednog života koji nas doslovno melje. Slobodarski potencijal koji priroda može da pruži, makar i u okviru fake piknika, ojednom je postala najbolja opcija za beg od čitave situacije, pa nemojte propustiti da sebi priuštite ovaj eskapizam.

@maggie.mccormack

@emmaleger

@cassandra.cadwell

@fashionwithjazz

@aimeesong

@matildadjerf

@lucywilliams02

@jeannine.roxas

Naslovna fotografija: @matildadjerf
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top