Cuff narukvice trenutno su najpopularniji aksesoar, pronašli smo najbolje modele

Ako postoji godišnje doba kada volimo da eksperimentišemo sa masivnim aksesoarima onda je to svakako leto. Lagane i jednostavne kombinacije, koje mahom nosimo tokom najtoplijeg doba godine, odlično se slažu sa upečatljivim oversized nakitom, koji je često okosnica svakog stajlinga. U skladu sa tim, prošlog meseca na modnom radaru našle su se masivne Bottega Veneta minđuše, a poslednjih nedelje nastala je prava opsesija za cuff narukvicama.

Cuff modeli prvi put su se pojavili u 19. veku kada su ih nosile pripadnice aristokratske klase i to mahom u kombinaciji sa haljinama od čipke. Nakon toga, u modu ih je vratila Coco Chanel, kada je 20-tih godina prošlog veka dizajnirala kolekciju u saradnji sa draguljarom Fulcom di Verdurom. Od tada do danas, cuff modeli vraćaju se na svakih nekoliko godina, a ove sezone našle su se u kolekcijama brendova Saint Laurent, Khaite i Alexander McQueen, a na Instagramu sve češće viđamo i čuvenu Bone Cuff narukvicu, koju je Elsa Peretti još 1974. godine dizajnirala za kuću Tiffany & Co.

Očekivano, i sve veći broj modnih ikona nosi cuff modele koje smo do sada videli na rukama Elsa Hosk, Vivien Hoorn, Anouk Yve, Hailey Biber (poslednje dve nose upravo Bone Cuff narukvicu) i mnogih drugih. Svakako da biste isprobali novi trend ne morate da odete u minus na kartici jer su i high street kuće ponudile svoje verzije. Mi smo već pregledali aktuelnu ponudu, a naše favorite možete pogledati u nastavku.

SAINT LAURENT,
mytheresa.com
SAINT LAURENT,
mytheresa.com
SAINT LAURENT,
mytheresa.com
JIL SANDER,
mytheresa.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovni video: @vivienhoorn
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top