Da li znate da je i vašoj kosi potrebna anti-age nega?

Da li vam se nekad desilo da kada pogledate fotografije s mature imate utisak da vam je kosa bila gušća, sjajnija i da je izgledala mnogo bolje? Utisak vas ne vara jer kada sredinom dvadesetih godina počinje da opada lučenje hormona rasta, kosa polako gubi sjaj, vlasi postaju tanje, nekada grublje i manje pigmentisane. Ovaj proces još više podstiču stres i hormonske fluktuacije, pa dlaka postaje sklonija lomnjenju, a često dolazi i do proređenosti kose.

@rocky_barnes

Srećom, danas postoji niz rešenja koja, ne samo da mogu usporiti ovaj proces, već ga mogu preokrenuti u vašu korist. Prva stvar koja vam je potrebna su suplementi, koji sadrže potrebne vitamine i minerale. Za kosu su pogodni vitamini B kompleksa, a pre svega vitamini B12, B7, B3 i B5. Vitamin C, vitamin D i vitamin E, takođe se preporučuju, kao i bakar, cink, gvožđe, a možda najviše benefita imaćete od biotina.

2k 41019

Solgar Skin, Nails and Hais

Ako želite instant rezultate danas postoji niz laserskih tretmana koji indukuju rast kose, a veoma je efikasan i PRP tretman, odnosno tretman krvnom plazmom, koji stimuliše rad uspavanih folikula čime se podstiče rast nove kose.
Za sam kraj važno je imati i odgovarajuću kućnu negu koja podrazumeva upotrebu šampona, balsama i drugih preparata za kosu koji će vlasima pružiti dovoljno hidratacije. Jedno od najboljih rešenja je čisto arganovo ulje, koje bi trebalo da nanesete jednom nedeljno na kosu i ostavite da deluje nekoliko sati. Redovom primenom ovog ulja kosa postaje jača, sjajnija i deblja.

3k 41019

Moroccanoil Pure Argan Oil

Važno je naglasiti da morate biti uporni ukoliko želite da postignete željene rezultate. Vaša kosa nije izgubila kvalitet preko noći, pa je tako potrebno vreme da biste ponovo imali odgovarajuću teksturu i gustinu.

10444828-7944316070074244

Kérastase Bain Age Recharge

5k 41019

Kérastase Masque Age Recharge

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @diaryofdays
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top