Dan je kao stvoren za bindžovanje. Donosimo vam listu noviteta na streaming platformama

Sneg i osetan pad temperature ne ostavljaju nam ništa drugo osim da nedeljno popodne provedemo umotani u jorgan i uz nove serije na streaming platformama. Srećom, mart nam donosi niz uzbudljivih premijera, uglavnom potpuno novih naslova, ali i dugoočekivanu drugu sezonu hit serije Bridgerton. Mada ćemo neke serije moći da gledamo tek sredinom, odnosno krajem meseca, nekoliko naslova dostupno je već sada. Dok čekate nove premijere svakako možete pogledati i ove uzbudljive true crime priče. Zato pripremite kokice, a mi vam u nastavku donosimo listu najuzbudljivijih naslova.

THE LARRY DAVID STORY
Platforma: HBO
Početak prikazivanja: 1. mart

Dokumentarna serija prati priču omiljenog komičara, glumca, pisca, reditelja i TV producenta Larryja Davida od njegovog skromnog početka kao smešnog klinca iz Bruklina do dana kada je stekao titulu najvoljenijeg američkog mizantropa.

THE DROPOUT
Platforma: Hulu
Početak prikazivanja: 3. mart

Verujemo da se neki od vas sećaju novinskih natpisa od pre nekoliko godina kada je razotrivena prevara mlade Elizabeth Holmes, koju su prethodno nazivali Steveom Jobsom svoje generacije. Zahvaljujući njenom navodnom izumu – revolucionalnom testiranju krvi, kompanija Theranos je u jednom trenutku vredela 9 milijardi dolara, da bi se vrlo brzo ispostavilo da je sve bila vrhunska farsa. Intrigantnu prevarantkinju u seriji glumi Amanda Seyfield.

PIECES OF HER
Platforma: Netflix
Početak prikazivanja: 4. mart

Kreatorka ove triler drame je Charlotte Stoudt, a zasnovana je na istoimenom romanu Karin Slaughter iz 2018. godine. Zaplet nastaje kada se mlada Andy (Bella Heathcote) nađe usred masovne pucnjave u zalagaonici i zatiče svoju majku Lauru (Toni Collette) kako jednostavnim postupkom obuzdava nasilnika. Nakon toga, njen pogled na svoju porodicu, a posebno majku, potpuno se menja, a uskoro će u njihovim životima početi da se pojavljuju i osobe iz Laurine prošlosti, zbog čega je Andy primorana na beg.

ANDY WARHOL DIARIES
Platforma: Netflix
Početak prikazivanja: 9. mart

Nova serija Ryana Murphyja bazirana je na dnevnicima čuvenog umetnika. Nakon što je 1968. godine upucan, Andy Warhol počeo je da dokumentuje svoj život, tačnije svakog jutra zvao je svog saradnika Pata Hacketta i diktirao mu sve što mu padne na pamet. Upravo su ti zapisi bili inspracija za ovu dokumentarnu seriju od šest epizoda, a odlomke iz dnevnika čita glumac Bill Irwin, čiji je glas obrađen tako da neverovatno podseća na Warholov.

BAD VEGAN: FAME. FRAUD. FUGITIVES
Platforma: Netflix
Početak prikazivanja: 16. mart

Još jedna serija inspirisana istinitim događajem prati priču Sarme Melngailis, koja je jedno vreme bila najpoznatija veganka na svetu, posvećena širenju ovog koncepta ishrane. Ona je imala restoran u Njujorku koji su posećivale brojne slavne ličnosti, a onda je na internetu upoznala Anthonyja Strangisa, koji joj je promenio život. Posle niza sumnjivih okolnosti, njih dvoje su uhapšeni, a detalje ćemo saznati u ovoj seriji.

MINX
Platforma: HBO
Početak prikazivanja: 17. mart

Humoristička serija od 10 epizoda smeštena je u Los Ađeles na samom početu 70-tih, a govori o mladoj feministkinji koja u partnerstvu s jeftinim izdavačem stvara prvi erotski časopis za žene. Glavne uloge tumače Ophelia Lovibond (koju smo prethodno gledali u W1A i Elementary) i Jake Johnson (New Girl, Spider-Man: Into the Spider-Verse).

WE CRASHED
Platforma: Apple TV+
Početak prikazivanja: 18. mart

Svoj adut među true crime serijama ovog meseca ponudio je i Apple TV+. Priča prati uspon i pad kompanije WeWork i njenih čelnih ljudi – Rebeke i Adama Neumanna. Njihiv startup jedno vreme važio je za najuspešniju priču u Silikonskoj dolini da bi je raskalašni lifestyle ovog para i njihova ljubavna priča potpuno dokrajčili. Osim zbog uzbudljive radnje, ovu seriju ćemo pratiti i zbog glavih glumaca – Anne Hataway i Jareda Letta.

BRIDGERTON
Platforma: Netflix
Početak prikazivanja: 25. mart

Prva sezona serije Shonde Rimes postigla je vrtoglavi uspeh, a nakon dugog isčekivanja, krajem meseca konačno stiže druga sezona. U novim epizodama, u fokusu je ljubavna priča između Daphne Bridgerton i Simon Basset, kao i veza između Daphne Anthonyja i Kate.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @papayalovin
Foto: Instagram, IMDb

Podeli

Scroll to Top