Donosimo vam pregled svih komada iz Mugler H&M kolekcije

Kada govorimo o najisčekivanijih kolekcijama ovog proleća, Mugler H&M na samom je vrhu liste. O kolekciji koju je kreirao Casey Cadwallader, kreativni direktor čuvene francuske kuće, već smo vam pisali, a sada vam predstavljamo lookbook sa svim komadima koji će se sledećeg meseca naći u prodaji.
Kao što možete da vidite na fotografijama, svaki komad je zabavan, mladalački, body positive i doprinosi identitetu svake osobe. U okviru ženske kolekcije dominiraju sada već prepoznatljiva Mugler naglašena ramena i struk, koji ističu obline, kao i spiralni krojevi i višestruki šavovi. Tu su i jakne efektnog kroja, helanke, izrezani bodiji i haljine sa dekadentnim ukrasima.

Kolekcija nudi i niz rodno fluidnih aksesoara, uključujući prozirne rukavice i hulahopke, torbe, šalove i srebrne i zlatne lančiće za telo, kao i minđuše i ogrlice u različitim proporcijama i oblicima, od oblika suze, do legendarne Mugler zvezde.

– Ova kolekcija je prelomni trenutak za kuću Mugler – prilika da proslavimo našu istoriju i komade zbog kojih smo danas omiljeni i koja uključuje mnoge naše signature komade – kaže Casey Cadwallader, kreativni direktor kuće Mugler, dok je Ann-Sofie Johansson, kreativna savetnica u H&M-u povodom ove saradnje izjavila:
– Casey i tim Mugler bili su neverovatno velikodušni u ponudi tolikog broja klasika i signature komada, koje će kupci prepoznati sa piste i crvenog tepiha. Kolekcija predstavlja H&M etos – delimo sa svima sjajnu modu i demokratizujemo dizajn. Svaki komad je neverovatan.

Deo kolekcije predstavlja i svojevrsnu posvetu najvećim uspesima Thierryja Muglera iz 80-ih i 90-ih. U pitanju su crna haljina od somota sa naglašenim strukom i rukavima, haljina od čipke sa korsetom, odelo koje čine sako i suknja sa pirsing detaljima, kao i zelena jakna.

Fotografije za ovaj lookbook potpisuje Lengua, stajling Haley Wollens, dok ekipa talenata naglašava duh Muglerove raznolike zajednice, od modnih ikona do muzičkih talenata, kao što su Jerry Hall, Connie Fleming, Mariacarla Boscono, Anna Ewers, Ariish Wol, Sora Choi, Imaan Hammam, Selena Forrest, Lidia Judickaite, Yilan Hua, Aweng Chuol, Amaarae, Eartheater, Arca, Xu Meen, Luthando Ngema,  Cheikh Diakhate i Fernando Lindez.

Mugler H&M kolekcija biće u prodaji od 11. maja u H&M prodavnicama u Knez Mihailovoj u Beogradu i u Kralja Aleksandra u Novom Sadu, kao i na internet stranici hm.com.

Tekst: INJournal magazin
Foto: Lengua

Podeli

Scroll to Top