Ovih šest frizura su klasika koja nikad ne izlazi iz mode

Iako volimo da pratimo najnovije trendove u svetu frizura, nekada je najpametnije da zaboravimo na trenutno aktuelne stilove i da se okrenemo staroj dobroj klasici. Velike transformacije kojima su sklone poznate ličnosti često su neizvodljive u svakodnevnom životu jer malo koja žena ima vremena i finansijskih mogućnosti da stavi ekstenzije nakon što skrati kosu ili da izabere frizuru zbog koje će redovno morati da odlazi na feniranje. Zato smo ovog puta fokus stavili na frizure koje su izdržale test vremena i koje nikad ne izlaze iz mode. To su uglavnom jednostavne frizure koje ne zahtevaju da provodimo mnogo vremena pred ogledalom te nam omogućavaju da, praktično bez truda, uvek imamo lepo stilizovanu kosu. Nastavite da skrolujete.

Bob

Ovu kultnu frizuru proslavile su slavne linosti, poput Anne Wintour i Alexe Chung, a od prošle godine mnogo se govori i o Hailey Bieber i njenom boxy bobu. Uvek elegantan i moderan, svevremeni bob svima dobro stoji i zahteva minimalno održavanje kod kuće, ali budite spremni da na svakih četiri do šest nedelja kratite kosu. Zauzvrat ćete dobiti šik frizuru, koju možete da nosite na nekoliko različitih načina – ravnu, prelomljenu, razbarušenu…

Predlozi proizvoda za stilizovanje

Slojevi u kosi

Ovo je takođe omiljena frizura mnogih slavnih žena od Jennifer Aniston i Rosie Huntington-Whiteley do Beyoncé. Odličan je izbor za one koji ne žele da se odreknu duge kose jer su slojevi savršen način da se izbegne monotonija potpuno ravne kose. Ipak, imajte u vidu da ova frizura uglavnom nije dobro rešenje za žene sa tankom i slabom kosom. Slično kao bob, i ovu frizuru možete nositi prelomljenu, ravnu, razbarušenu, sa razdeljkom na strani ili na sredini…

Predlozi proizvoda za negu i stilizovanje

Šiške

Ovde ne govorimo o mikro ili potpuno ravnim šiškama za koje je ipak potrebna doza hrabrosti već pre svega o šiškama srednje dužine koje možete nositi i preko čela i sa strane. Mada i ova frizura zahteva redovan odlazak u frizerski salon, ona, poput boba, uvek izgleda cool. Dodatni bonus je to što možete da je uparite sa gotovo svakom frizurom, osim ako nemate baš kratku kosu.

Predlozi proizvoda za stilizovanje

Lob

Verujemo da je svima jasno da je lob idealno rešenje za žene koje nisu dovoljno hrabre da ponesu bob. Ova fruzura nešto je zahtevnija za održavanje od boba jer ćete vrlo verovatno morati da se fenirate, a ako nas pitate, lob najbolje izgleda u paru sa prelomljenom kosom.

Predlozi proizvoda za stilizovanje

Pixie

Iako je za pixie frizuru potrebno samopoudanje sa velikim S, ona ipak izdržava test vremena i odoleva aktuelnim trendovima. Ukoliko ste dovoljno hrabri da se ošišate kratko, imaćete cool frizuru koja privlači pažnju a ne zahteva gotovo nikakav trud za stilizovanje. Sve što će biti potrebno da uradite jeste da pomoću gela ili pomade oblikujete kosu, ali kako ostaci ovih proizvoda imaju tendenciju da se nakupljaju na koži glave, preporičljivo je da redovno koristite piling za skalp.

Predlozi proizvoda za negu i stilizovanje

The Inkey List – Salicylic Acid Exfoliating Scalp Treatment (Sephora)

Razdeljak na sredini

Jednostavna, sofisticirana i uvek moderna frizura. Odličan je izbor za žene sa prirodno ravnom ili tankom kosom, ali podjednako dobro funkcioniše i sa slojevitim frizurama. Naravno, razdeljak na sredini možete poneti i u paru sa bobom ili lobom.

Predlozi proizvoda za negu i stilizovanje

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @chiaraferragni
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top