Ovo su frizure zbog kojih će vaša kosa izgledati dva puta gušče

Ako imate tanku i slabu kosu, birajte neku od naredne četiri frizure

Zdrava i gusta kosa san je svake žene, međutim, statistika pokazuje da je samo mali procenat zaista zadovoljan svojom prirodnom kosom. Najveće nezadovoljstvo uglavnom vlada kod žena sa tankom i slabom dlakom kojima nije uvek lako da pronađu odgovarajuću frizuru. Ako ste i vi među njima, ne brinite. Postoji niz izbora koje imate na raspolaganju, a koji će stvoriti optičku iluziju zahvaljujući kojoj će vaša kosa, uz odgovarajuću negu, izgledati i dva puta gušće.

Najvažniji saveti za devojke sa tankom kosom

Za početak bi trebalo da znate da su oštre linije najbolji prijatelji tanke kose, a ukoliko se odlučite za stepenovanje, dozvoljeni su samo minimalni slojevi. Kada je reč o nezi, sve se vrti oko izbora odgovarajućih šampona i balzama koji su formulisani za negu tanke dlake. Verujemo da već dobro znate da loš izbor preparata za negu može da oteža vašu dlaku koja onda izgleda još tanje nego što zapravo jeste. Zato birajte blage šampone i balzame i opredelite se za jednu od naredne četiri frizure.

BLAGI SLOJEVI U KOMBINACIJI SA PRAMENOVIMA

Dugo se verovalo da bi žene sa tankom kosom trebalo da biraju kratke frizure, ali to je pogrešan stav. Dužina između ramena i poprsja odlična je opcija, ali zahteva određenu strategiju. Stepenovanje je dozvoljene samo u prednjem delu dok bi zadnji deo kose trebalo da ostane ravan. Da bi vam kosa izgledala gušće savetuje se da izvučete i nekoliko nijansi svetlije pramenove koji stvaraju optičku iluziju. Za pun efekat potrebno je da malo prelomite krajeve.

KLASIČAN BOB

Već i ptice na grani znaju da je bob jedna od najboljih opcija za tanku dlaku. On čini da kosa izgleda punija, a sa ovom frizurom uvek ćete izgledati šik. Kada je reč o dužini, možete birati više opcija u zavisnosti od toga šta vam najbolje stoji, ali je jako važno da vam kosa bude ravno presečena bez stepenovanja.

LOB

Kada smo kod boba, dozvoljen je i dugačka verzija, odnosno lob. Za razliku od klasičnog boba, ova opcija dozvoljava meke slojeve, ali ukoliko više volite možete se odlučiti u za ravan rez. Ova dužina svima dobro stoji, a efekat još veće gustine dobićete ukoliko prelomite kosu.

ŠIŠKE I BLAGI SLOJEVI

Ukoliko volite šiške u kombinaciji sa dugom kosom, da biste imali lepo oblikovanu frizuru potrebni su vam blagi slojevi. Kao i kod frizure broj 1, i ovde je važno da stepenujete samo prednji deo kose dok zadnji ostaje ravno isečen. Tako će vaše lice dobiti lep i mekan okvir, a važna prednost ove frizure je i to što je laka za održavanje.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @emiliasilberg
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top