Ova vanvremenska torba trenutno je najpopularnija među ikonama stila

Ako redovno pratite dešavanja u svetu mode, verujemo da ste primetili suptilnu promenu trendova kada je reč o torbama. Da budemo precizniji, modni svet polako se okreće takozvanom tihom luksuzu, odnosno modelima koji su izdržali test vremena i koji će ostati aktuelni i u godinama koje dolaze. U skladu sa tim, trenutno sve popularniji model među ikonama stila postala je Jackie 1961 torba brenda Gucci, koju poslednjih dana sve češće gledamo na Instagramu.
Kao što i samo ime kaže, hobo tašna u obliku polumeseca prvi put je lansirana 1961. godine, a legendarni status dobila je nakon što je Jackie Kennedy fotografisana kako se ovom torbom krije od paparaca. Nakon što su njene fotografije obišle svet, ovaj aksesoar stekao je neslućenu popularnost koja je trajala sve do početka 80-tih. Kasnije je model ponovo počeo da se proizvodi 1999. godine, kada je kreativni direktor brenda bio Tom Ford, a potom je i 2009. godine Frida Giannini uvrstila u prolećnu Gucci kolekciju. Novi talas ogromne popularnosti ove torbe dogodio se 2020. godine, kada je doskorašnji kreativni direktor brenda Alessandro Michelle unapredio čuveni hobo model i da mu sadašnji naziv – Jackie 1961.

@imfashionbabe

Iako je ova tašna vanvremenski klasik, koji se još od ponovnog lansiranja 2020. godine nalazi na listi torbi u koje je pametno investirati, u poslednjih nekoliko nedelja polako ali sigurno postala je omiljena među slavnim ličnostima i influenserima. Tako smo videli da je nose Dakota Johnson, Sienna Miller i Dua Lipa, redovno smo je gledali na street style fotografijama tokom proteklih nedelja mode, a nose je i najpopularnije domaće influenserke – Tamara Kalinić i Dunja Jovanić.
Nova verzija legendarne Gucci torbe dostupna je u tri veličine – medium, small i mini, a u okviru poslednje Gucci Love Parade kolekcije predstavljen je i najmanji model koji dolazi u paru sa zlatnim lancem na kome je čuveni GG logotip brenda. Kožna varijanta torbe proizvodi se u nekoliko različitih boja, a dostupne su i platnene verzije sa prepoznatljivim Gucci printom.
U nastavku pogledajte kako Jackie model nose neke od najbolje obučenih žena na planeti, a spremili smo vam i vodič za kupovinu.

Shopping vodič

GUCCI – Jackie 1961 small
mytheresa.com
GUCCI – Jackie 1961 medium,
matchesfashion.com
GUCCI – Jackie 1961 Small,
matchesfashion.com
GUCCI – Jackie 1961 GG-Supreme medium,
matchesfashion.com
GUCCI – Jackie 1961 GG-Supreme small,
matchesfashion.com
GUCCI – Jackie 1961 small,
matchesfashion.com
GUCCI – Jackie 1961 mini,
gucci.com
GUCCI – Jackie 1961 mini,
gucci.com
GUCCI – Jackie 1961 small,
net-a-porter.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @endlesslyloveclub
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top