Heklane haljine jedan su od najpoželjnijih komada sezone, izdvojili smo najlepše modele

Ako premotate film godinu dana unazad, shvatićete da su heklane haljine krajem prošlog leta neočekivano postale neka vrsta uniforme među influenserkama i da većina nije želela da propusti priliku da nabavi bar jedan retro model. Doduše, popularizacija ovih komada tada se desila prvenstveno pod uticajem mladog brenda Cro-che, iza kog stoji talentovana Tacita Brown, a čije su kreacije za svega nekoliko meseci osvojile modne insajdere.

@chrissyford

Trend koji je polako počeo da osvaja scenu 2020, svoj zenit dostigao je tek ovog leta, kada su heklanu odeću u svoje asortimane uvrstile i neke od vodećih kuća, kao što su Gucci, Prada, Oscar de la Renta, Cult Gaia ili Zimmermann. Očekivano njihov primer sledili su i high street brendovi, među kojima, opet očekivano, prednjači Zara. Tako je reč crochet odjednom postala simbol ovog leta, ali i tačan odgovor na mnoge modne dileme. Mada u aktuelnim kolekcijama možete naći veliki broj heklanih komada, poput topova, prsluka ili pantalona, haljine su ipak onaj najpoželjniji odevni predmet.

@carodaur

Novi modeli heklanih haljina prilagođeni su različiim ukusima jer su u ponudi i šarene opcije s mnogo boja i raskošnim cvetnim motivima i svedene varijante u bež, krem i crnoj boji. Pravila ne postoje ni kada je reč o dužini i krojevima, pa su podjednako poželjne i mini i maksi dužina, cut-out siluete i haljine s dugim rukavima, transparentni modeli za plažu i svedene haljine pogodne za odlazak na posao. Možda je baš to razlog zašto ove kreacije trenutno svi obožavaju – od zaljubljenika u maksimalizam do zakletih minimalista u čijem se garderoberu sve vrti oko neutralnih boja. Bez obzira na to kom taboru pripadate, ukoliko vam se dopada novi trend, u nastavku vas čeka vodič za kupovinu.

ZARA,
cena: 8.990 din.

ZARA,
cena: 3.990 din.

ZARA,
cena: 6.590 din.

ZARA,
cena: 4.590 din.

ZARA,
cena: 6.590 din.

ZARA,
cena: 4.990 din.

BERSHKA,
cena: 2.990 din.

STRADIVARIUS,
cena: 1.490 din.

MANGO,
cena: 3.990 din.

MANGO,
cena: 3.990 din.

GUESS,
cena: 8.495 din.

LIU JO,
cena: 15.745 din.

RED VALENTINO,
cena: 40.995 din.

PRADA,
farfetch.com

PRADA,
farfetch.com

PRADA,
farfetch.com

PINKO,
farfetch.com

CULT GAIA,
net-a-porter.com

GABRIELA HEARST,
net-a-porter.com

GUCCI,
net-a-porter.com

LOEWE,
net-a-porter.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @monikh, Mango
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top