Isprobali smo dva nova seruma brenda Garnier, a sada je red na vas

Kada govorimo o privilegijama rada u lifestyle magazinu, jedna od najvažnijih svakako je činjenica da imate mogućnost da isprobavate beauty novitete pre ostalih. Tako je na adresu naše redakcije pre mesec dana stigao paket sa dva nova proizvoda brenda Garnier koje sam želela da testiram iz mnogo razloga. Pre svega reč je o prvim serumima brenda čije proizvode koristim još od tinejdžerskih dana, a zatim i zato što njihove formule sadrže aktivne sastojke koji su poželjni u svakoj beauty rutini. Garnier Skin Naturals Vitamin C serum sadrži 1% čistog vitamina C, a obogaćen je i nijacinamidom i glikolnom kiselinom, dok Garnier Skin Naturals Hyaluronic Aloe serum sadrži 3% glicerina, hijaluronske kiseline i aloe vere. Dakle, sve što je koži potrebno tokom jeseni i zime.
Kao osoba koja ima problem sa neujednačenim tenom i hiperpigmentacijama, novi proizvodi koji sadrže vitamin C uvek su na mom radaru, a ako svemu tome dodamo i činjenicu da je u sezoni grejanja našoj koži potrebna intenzivna hidratacija onda vam je jasno zbog čega je serum sa hijaluronskom kiselinom trenutno svima potreban.

KAKO OVAJ TANDEM DELUJE NA KOŽU?
Kao što mu samo ime kaže, glavni sastojak Garnier Skin Naturals Vitamin C seruma jeste vitamin C. U pitanju je moćan antioksidans koji neutrališe slobodne radikale i pomaže u prirodnom procesu obnavljanja kože. Pored toga, sprečava prerano starenje i ublažava prve bore, ali je glavni bonus ovog vitamina to što je odličan saveznik u borbi protiv neujednačenog tena i fleka na koži.
Pored vitamina C, serum je obogaćen i nijacinamidom i salicilnom kiselinom. Beauty geekovi već dobro znaju da je nijacinamid oblik vitamina B3, koji ima niz benefita po kožu – pomaže joj da zadrži vlagu, reguliše proizvodnju sebuma, vraća sjaj i rešava problem neujednačenog tena, ublažava postojeće i sprečava nastanak novih bora, i što je najvažnije ojačava zaštitnu barijeru kože. S druge strane, salicilna kiselina jedan je od najdelotvornijih sastojaka u borbi protiv bubuljica, uklanja mrtve ćelije sa površinskog sloja kože, ali i prodire u dublje slojeve i pospešuje hidrataciju.

Drugi adut brenda – Garnier Skin Naturals Hyaluronic Aloe serum sadrži hijaluronsku kiselinu, glicerin i organsku aloe veru zbog čega intenzivno hidrira kožu i obezbeđuje joj neophodnu vlagu, čini je čvršćom i poboljšava tonus i volumen.
Kao što znamo hijaluronska kiselina je zlatni standard kada je reč o hidrataciji kože jer ima sposobnost da veže 1000 puta više vode od svoje težine, a istovremeno sprečava i njeno isparavanje. Povećanjem nivoa vode u koži, ona pegla manje bore nastale zbog dehiratacije i smanjuje izgled dubljih bora. Serum u svom sastavu ima i glicerin koji takođe intenzivno hidrira kožu dok je aloe vera bogata je vitaminima A, B, C i E, zbog čega ima niz benefita.

UTISCI NAKON 4 NEDELJE UPOTREBE
S obzirom na listu sastojaka očekivanja od novih proizvoda nisu bila mala, a iskustvo u praksi izgledalo je ovako: iz prva mi se dopalo to što dolaze u paru sa pipetom koja omogućava lako doziranje proizvoda, a potom i to što su obe formule lagane i što ih koža brzo upija. Garnier Skin Naturals Vitamin C serum bio je sastavni deo moje jutarnje beauty rutine dok sam Garnier Skin Naturals Hyaluronic Aloe serum koristila uveče. Sam ritual nanošenja u mom slučaju podrazumevao je i laganu masažu lica i vrata, a koristila sam ih u kombinaciji sa kremom sa zaštitinim faktorom ujtru i hidrantantnom kremom uveče. Nakon četiri nedelje svakodnevne upotrebe novih seruma, rezulatiti su vidljivi već na prvi pogled. Koža je postala blistava i znatno čvršća, zaglađena i nežna na dodir. Hijaluronska kiselina u kombinaciji sa glicerinom i aloe verom odradila je svoje, pa su regije na kojima je koža bila suva (pre svega obrazi) bukvalno preko noći dobile potrebnu vlagu, a posebno me je oduševilo dejstvo Garnier Skin Naturals Vitamin C seruma na pigmentacijske fleke koje su sada vidljivo umanjene. Novi proizvodi brenda Garnier opravdali su očekivanja, pa će se još dugo zadržati na mom toaletnom stočiću.

• U saradnji sa brendom Garnier poklanjamo vam Garnier Skin Naturals Vitamin C i Garnier Skin Naturals Hyaluronic Aloe serum. Posetite naš Instagram profil @injournal.rs i saznajte detalje giveawayja. Srećno!

Tekst: Marija Đorđević
Foto: Marija i Ana Đorđević

Podeli

Scroll to Top