Evo zašto bi trebalo da započnete ritual hlađenja lica

Benefiti hlađenja odnosno krioterapije lica poznati su od davnina, a zahvaljujući TikToku i Instagramu ponovo su se našli u centru pažnje. Mada moramo priznati da popularnost beauty trendova koji nam dolaze s društvenih mreža uglavnom nije opravdana te se njihovo testiranje ne preporučuje, to nije slučaj i s krioterapijom. Ovu metodu često primenjuju vodeći stručnjaci za negu kože, a top modeli Irina Shayk i Karlie Kloss nedavno su otkrile da redovno hlade svoje lice i da je to jedan od koraka u beauty rutini koji nikad ne preskaču.

GLAVNI BENEFITI HLAĐENJA LICA

Krioterapija sužava krvne sudove što sprečava pojavu natečenosti ili trenutno i vidljivo ublažava postojeću natečenost, kako lica tako i podočnjaka. Međutim, ovo je samo jedan od mnogobrojnih benefita. Hlađenjem se koža zateže, zaglađuje i tonira, samim tim bore postaju manje vidljive, a koža dobija priradan sjaj. Ovim postupkom vrši se i limfna drenaža lica, a najbolje od svega je što ćete rezultate primetiti odmah nakon prvog tretmana.
Hlađenje lica nije samo odličan anti-age saveznik već je i jedan od najboljih tretmana za sprečavanje pojave crvenila i upalnih procesa na koži. Verujemo da ste već čuli da je kockica leda jedan od najboljih lekova za bubuljicu, međutim, ukoliko redovno hladite lice sprečavate mogućnost da upalni proces uopšte i nastane.

KAKO IZGLEDA OVAJ TRETMAN?

Danas postoji niz inovativnih beauty gadgeta koji nam omogućavaju da lako i bezbedno sami radimo tretman krioterapije. Najpopularniji među njima svakako je Fraîcheur Ice Globes – stakleni masažer ispunjen vodom i antifriz tečnošću koja sprečava da se voda zaledi. Kugle se najpre ohlade, a potom se lice masira 10-15 minuta. Među popularnim gadgetima su i: Nicole Caroline Ice Cube, Ice Coolie Skin Gym masažer i 001 Skincare London CRYOpress. Pored toga, u ponudi su i maske za lice sa sličnim efektnom, poput Dr. Jart+ Cryo Rubber So Cool Duo ili 111SKIN Sub-Zero De-Puffing Energy Facial Mask.

Fraîcheur Ice Globes – Coral Glitter
001 Skincare London CRYOpress
Dr. Jart+ Cryo Rubber So Cool Duo

MOGU LI KOCKICE LEDA BITI ADEKVATNA ZAMENA?

U nedostatku pomenutih gadgeta ili maski za lice, krioterapiju možete izdvoditi i pomoću običnih kockica leda. Jedina razlika je u tome što su one nešto nezahvalnije za upotrebu jer će voda od otopljenog leda curiti i kapljati, ali to je zaista mala neprijatnost u poređenju s benefitima koje ćete postići. Hlađenje lica kockicama leda, popularno se naziva skin icing, a izvodi se tako što se nekoliko kockica stavi na pamučnu gazu ili meku tkaninu, pa se potom kružnim pokretima lice masira desetak minuta. Nemojte prekoračiti ovo vreme, jer svako preterivanje može imati kontraefekat. Isti postupak možete izvoditi i bez gaze, tako što ćete kockicom leda direktno masirati lice. U svoje kockice leda po želji možete staviti malo ružine vode ili krastavac ako želite da koži priuštite dodatnu hidrataciju, zatim malo ceđenog limuna ukoliko su hiperpigmentacije vaša najveća boljka, odnsono čaj od nane ili kamilice radi umirivanja kože.

KADA SE IZVODI KRIOTERAPIJA?

Krioterapiju trebalo bi da uključite u jutarnju beauty rutinu, a radi maksimalnog rezultata ponavljajte ovaj postupak svakog dana i to odmah nakon umivanja i eventualnog čišćenja lica, a pre nanošenja preparata za negu.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @facialiceglobes
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top