Jednostavni trikovi zbog kojih će se vaš parfem trajati od jutra do večeri

Bez obzira na to da li spadate u osobe koje se godinama oslanjaju na istu mirisnu kompoziciju ili volite da eksperimentišete, koristite li iste parfeme za dan i veče ili ih menjate u zavisnosti od prilike i u skladu sa godišnjim dobom, krajnji cilj je svima isti – da se parfem zadrži na koži čitav dan i da ostavite trag gde god se pojavite. Možda niste znali, ali dužina trajanja parfema ne zavisi samo od njegovog kvaliteta, već i od stanja vaše kože, načina na koji se negujete, gde ste i kada stavili parfem… U nastavku vam otkrivamo nekoliko trikova zahvaljujući kojima će parfem ostati postojan na vašoj koži čitav dan.

HIDRIRAJTE KOŽU
Postojanost parfema usko je povezana sa hidratacijom, pa će tako miris jako brzo ispariti kod osoba sa suvom kožom. Zbog toga je redovna upotreba mleka i losiona za telo obavezna, a najbolje je da kožu namažete neposredno pre nanošenja parfema. U slučaju da imate izrazito suvu kožu, pa vam uobičajena hidratacija nije dovoljna, stavite vazelin na sve pulsne tačke na koje ćete kasnije naneti parfem.

NANESITE PARFEM NEPOSTEDNO NAKON TUŠIRANJA
Kao što verovatno znate, topla voda i para otvaraju pore, pa ako stavite parfem neposredno nakon tuširanja, koža će bolje upiti mirisnu kompoziciju, koja će se samim tim zadržati duže. Ipak, nemojte zaboraviti da pre toga nanesete mleko za telo.

NANESITE PARFEM NA PULSNE TAČKE
Ukoliko želite da vaš parfem traje što duže, potrudite se da ga nanesete na svim tačkama na telu na kojima osećate puls. Dakle, na vratu, grudima, iza ušiju, kao i na zglobu.
Znamo da mnoge žene imaju običaj da nakon nanošenja parfema trljaju parfimisana mesta zglobom na ruci, što je pogrešno. Na ovaj način znatno skraćujete rok trajanja mirisne kompozicije, pa sledeći put samo stavite parfem i sačekajte da se osuši. Bez trljanja.

BIRAJTE PARFEME KOJI IMAJU JAKU BAZU
Kada tragate za parfemom, birajte onaj čiji su osnovni sastojci malo jači, jer će vam takav parfem duže trajati. Bor, pačuli, vanila i mošus spadaju u note koje dugo traju.

UPOTREBITE DVA UMESTO JEDNOG PARFEMA
Spoj dva parfema spada u najnoviji beauty trend koji je nastao paralelno sa popularizacijom niche kompozicija. Osim što će mirisni koktel koji dobijete biti jedinstven, on će se i duže zadržati na koži.
Ipak, da biste se igrali na ovaj način morate da savladate neke osnove i da znate koje se note sa kojima slažu, jer greške nisu dozvoljene. Neke od proverenih kombinacija možete pogledati ovde.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @figtny
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top