Karneri su se vratili i izgledaju bolje nego ikad pre

Ukoliko bi ugrubo trebalo da opišmo aktuelnu modnu sezonu, onda bismo rekli da protiče u znaku povratka svih onih trendova koje smo volelila na početku milenijuma, a kojih u poslednje vreme kao da ne možemo da se zasitimo. Spušten struk, maksi suknje, kargo pantalone, atlet majice, crop i bandeau topovi ili balentanke već su se našli na listi trendova koje uveliko nosimo, a u poslednjih nekoliko nedelja veliki comeback imaju i karneri.
Ako ste odrastali krajem osamdesetih ili devedesetih možda imate odbojnost prema ovim detaljima jer vas asociraju na dosadne i upeglane haljine i suknje, ali karneri su ovog puta doživeli potpuni makeover i izgledaju bolje nego ikad pre.

Prve komade sa karnerima videli smo još u martu tokom nedelja mode u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu, kada ih je nosila samo nekolicina modnih insajdera, ali su se zato našli u letnjim kolekcijama gotovo svih trenutno najpopularnijih brendova – od Acne Studios, Jacquemus i Gucci do Zare i H&M-a.

Za razliku od ranijih sezona kada su karneri uglavnom dolazili u paru uglađenom estetiom, ovog puta su se rebrendirali i prešli u potpuno novu modnu kategoriju, koju bismo u najkraćem opisali kao urbanu i edgy. U skladu sa tim, modne ikone ih kombinuju sa chunky čizmama ili muškim majicama, a čak i u večernjim prilikama nosi ih sa farmerkama ili oversized sakoima. Očekivano, u aktuelnoj ponudi možete naći mnogo odličnih topova, haljina i suknji sa karnerima koji su uglavnom izrađeni od tila, satena, lana ili teksasa. Ukoliko se odlučite za kupovinu ovih komada ponesite ih u paru sa opuštenim krojevima i siluetama i efektnim aksesoarima.
Mi smo u nastavku izdvojili naše favorite.

ACNE STUDIOS,
mytheresa.com
ISABEL MARANT,
mytheresa.com
ISABEL MARANT,
mytheresa.com
DRIES VAN NOTEN,
mytheresa.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @sofiamcoelho, @weworewhat
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top