Baletanke su svuda oko nas, pronašli smo najlepše modele

Ako ste početkom milenijuma voleli stil Kate Moss ili Sienne Miller, onda ste u cipelarniku sigurno imali makar jedan par beltanki. Omiljena obuća najvećih ikona stila na početku milenijuma obeležila je skoro celu dekadu, a onda smo je gotovo zaboravili. Naravno, tu i tamo bili su aktuelni pojedini modeli, poput Valentinovih Rockstud ili Miu Miu baletanki sa kopčom, dok poslednjih sezona sporadično viđamo i kultni Chanelov model u dve boje. Ipak, povratak ove obuće u velikom stilu zapečatio je brend Miu Miu, koji je prošle jeseni lansirao još jedan it par.
Baletanke sa lastežom preko risa na kome je ispisan logotip brenda za kratko vreme postale su omiljena obuća među influenserima i zvezde njihovih Instagram profila. Tako smo ih konstantno gledali na Feedovima u najrazličitijim mogućim kombinacijama, a kako se zimi približava kraj, modele ovog brenda sve češće ponovo viđamo na Instagramu.

Međutim, ovog puta nisu aktuelni samo Miu Miu modeli jer ne postoji brend koji za predstojeće proleće nije ponudio bar nekoliko varijanti ove obuće – od Zare i Manga do Balenciage i Prade. Iako smo svesni da postoji mnogo oprečnih mišljenja o ovoj obući, pa postoji tabor žena koji ih konstantno nosi, ali i one koje ih nikad ne bi obule. Mi ih volimo jer su verovatno jedina obuća u kojoj možemo da izgledamo elegantno, a da ne nosimo potpetice. Pored toga, odlično funkcionišu sa gotovo svim trendovima i komadima za prelazni period, kao što su maksi suknje i haljine, blejzeri ili farmerke. Ako pripadate taboru koji nosi baletanke, u nastavku pogledajte naše favorite iz aktuelne ponude.

MASSIMO DUTTI,
cena: 12.990 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 12.990 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 12.990 din.
MICHAEL KORS,
cena: 8.795 din.
PATRIZIA PEPE,
cena: 27.490 din.
TOMMY HILFIGER,
cena: 16.990 din.
MAISON MARGIELA,
mytheresa.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @darjabarannik, @deborabrosa, Massimo Dutti
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top