Kaubojke su se vratile i izgledaju bolje nego ikad pre

Svake godine u svetu obuće pojavi se bar jedan novi trend koji za kratko vreme dostigne vrhunac popularnosti, a potom nestane i vrati se tek kroz jednu ili dve decenije. S druge strane, imamo i one modele koji su na modnom radaru na svake dve ili tri sezone zbog čega neretko imamo utisak da nas nikada i ne napuštaju. Jedan od njih svakako su kaubojske čizme.

@laura_eguizabal

Obuća koju danas često gledamo na modnim pistama prešla je dugačak put od simbola kantri stila i western filmova do it modela, a sve je počelo 1994. godine kada je legendarni Robert Altman snimio kultni film o svetu mode Pret-a-Porter. Jedan od glavnih motiva ove priče bio je i sukob pariske modne dizajnerke Simone Lo, koju je fantastično odigrala Anouk Aimee, sa teksaskim kraljem čizama Clintom Lammerauxom u mini ulozi country zvezde Lylea Lovetta.

@ladyaddict

Našavši se u finansijskim problemima, Simonin suprug bez njenog znanja prodaje udeo u njihovoj modnoj kući novopečenom bogatašu čiji je uslov da se njegove špicaste kožne lepotice nađu u novoj kolekciji koju upravo treba predstaviti na Nedelji mode u Parizu. Dovedena pred svršen čin i zgrožena estetikom kaubojskih čizama, koje nemaju nikakve veze s njenim prefinjenim kreacijama, Simone šalje svoje manekenke na pistu potpuno gole, samo u čizmama brendiranim njenim logom LO Paris, u jednoj od najnezaboravnijih modno-filmskih scena u istoriji.
Fast forward u 2021. godinu i situacija na modnim pistama potpuno je suprotna. U dizajnerskim kolekcijama za aktuelnu jesen i zimu imali smo priliku da vidimo veliki broj kaubojki, a brend koji i ovog puta u svojoj ponudi ima najveći broj modela očekivano je Isabel Marant. Francuska dizajnerka uvrstila je u novu kolekciju kaubojke od prirodne kože i velura, sa višom ili nižom potpeticom i u nekoliko različitih boja, a odlične modele lansirali su i brendovi Khaite, Saint Laurent, Bottega Veneta i Miu Miu.

@ladyaddict

Ovaj trend brzo je postao prava opsesija među Instagram zvezdama koje poslednjih dana često biraju upravo ove čizme, a novi modeli konstantno pristižu i u najpopularnije high street radnje. Ono što ovogodišnju ponudu razlikuje od prethodnih jeste činjenica da su se kaubojke vratile u svom najsofisticiranijem izdanju, pa dolaze u jednobojnim varijantama, lišene su nepotrebnih dodataka i uglavnom su izrađene od prirodne kože. Sve su to razlozi zbog čega se lako kombinuju i pogodne su za sve prilike.

@thestyleograph

Ukoliko planirate kupovinu kaubojskih čizama, u nastavku pogledajte neke od najlepših modela iz aktuelne high street i high end ponude.

ZARA,
cena: 6.990 din.

ZARA,
cena: 14.990 din.

ZARA,
cena: 14.990 din.

ZARA,
cena: 11.990 din.

STRADIVARIUS,
cena: 6.590 din.

STRADIVARIUS,
cena: 8.990 din.

STRADIVARIUS,
cena: 6.990 din.

STRADIVARIUS,
cena: 6.990 din.

RESERVED,
cena na upit

RESERVED,
cena na upit

MASSIMO DUTTI,
cena: 24.990 din.

MASSIMO DUTTI,
cena: 17.990 din.

MANGO,
cena: 32.990 din.

ISABEL MARANT,
net-a-porter.com

ISABEL MARANT,
net-a-porter.com

ISABEL MARANT,
net-a-porter.com

KHAITE,
net-a-porter.com

BOTTEGA VENETA,
net-a-porter.com

MIU MIU,
net-a-porter.com

SAINT LAURENT,
net-a-porter.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @darjabarannik, @ladyaddict
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top