Koža tela zaslužuje jednaku zaštitu od sunca kao lice

Činjenica je da su nam lice i vrat najizloženiji pogledima, pa smo u skladu sa tim naučili da im poklanjamo najviše pažnje kad je reč o nezi, što i nije pogrešno ako imamo u vidu da su ove regije konstantno izložene štetnim uticajima iz spoljne okoline. Međutim, i koža tela neretko je na udaru, naročito tokom letnjih meseci kada nosimo prozračnu i minimalističku garderobu. Zbog toga je neophodno da joj, bar u ovo doba godine, pružimo malo više ljubavi i da je zaštitimo od spoljnih agresora, a prvenstveno od UV zraka.
Već smo vam mnogo puta pisali o tome koliko je sunce štetno za kožu, a osim što uzrokuje fotostarenje, alergijske reakcije, hiperpigmentacije i opekotite, UVA i UVB zraci utiču na pojavu kancera kože tako što oštećuju genetski materijal zbog čega dolazi do nekontrolisanog množenja ćelija i formiranja tumora. Zato je zaštita od sunca uvek primarno pitanje zdravlja, a ne estetike, pogotovo u svetlu činjenice da je rak kože jedan od najčešćih oblika maligniteta i da se upotrebom proizvoda za zaštitu od sunca može delovati preventivno protiv ovog oboljenja.
Ne postoji način da vam dovoljno naglasimo da je koži tela potrebna jednaka zaštita od sunca kao i licu, i to ne samo dok smo na letovanju već i tokom boravka u gradu gde je intezitet UV zraka gotovo isti. Iako je ovo dokazana istina, mnogi je zanemaruju, zbog nedostatka vremena, lenjosti ili lose navike.

Upotreba SPF preparata pre izlaganja suncu od ključne je važnosti za zdravlje kože, a prilikom izbora odgovarajućeg proizvoda obratite pažnju da to budu formule preporučene od strane dermatologa, koje su dostupne u apotekama. Ukoliko tokom letnjih meseci umesto klasičnih mleka i losiona za telo, koristite ove preparate, sprečićete i prerano starenje kože i pojavu pigmentacijskih fleka, koje u najvećem broju slučajeva nastaju zbog izlaganja suncu bez zaštite. Danas u ponudi imamo odlične napredne formule, koje su izuzetno prijatne, ne stvaraju osećaj težine na koži i ne ostavljaju bele tragove na odeći. U nastavku vam predstavljamo nekoliko proverenih opcija sa kojima ne možete da pogrešite.

La Roche-Posay Anthelios nevidljivi sprej SPF 50+

Ovaj praktičan proizvod omogućava visoku zaštitu širokog spektra i deluje preventvivno na oštećenja izazvana UVA, UVB infracrvenim-A zracima i zagađenjem. Formula je otporna na vodu, znoj i pesak, ne peče oči i formira jaku mrežu zaštite koja ne prelazi na druga područja. Dermatološki i alergološki tretiran spej ima veoma laganu teksturu koja ne čini kožu masnom i ne ostavlja bele tragove, a možete ga poneti i u torbi kako biste obnavljali zaštitu tokom dana.

La Roche-Posay Anthelios XL gel za mokru kožu SPF50+

Verujemo da će svakoj ženi značiti činjenica da ovaj proizvod ima nelepljivu i nemasnu teksturu i da ne ostavlja bele tragove. Nevidljivi gel se odmah nakon nanošenja apsobuje i stvara hidrolipidni sloj na koži koji odbija vodu, a SPF zaštita se održava čak i kada se nanosi na mokru kožu, pa ga možete upotrebi odmah nakon tuširanja ili nakon izlaska iz vode kad ste na moru.
Formula je pogodna za sve tipove kože, pa čak i kožu koja je sklona alergiji na sunce, i sprečava nastanak fleka od sunca, a što je najvažnije pruža optimalnu zaštitu od UVA i UVB zraka.

La Roche-Posay Anthelios XL mleko za telo

Baš kao i prethodni preparat, i ova formula je pogodna za sve tipove kože, uključujući i onu koja je osetljiva na sunce, sprečava pojavu pigmentacijskih fleka i štiti od preranog starenja kože i dugotrajnog oštećenja ćelija. Pruža izuzetno visoku fotostabilnu zaštitu širokog spektra od UVA i UVB zračenja. Ovo mleko za telo ima baršunastu teksturu koja se lako upija u kožu i ne ostavlja bele tragove.

Vichy Capital Soleil vodica za zaštitu od sunca sa antioksidativnim dejstvom SPF 30

Inovativna vodenasta tekstura vrlo je lagana i pruža osećaj svežine nakon nanošenja. Ovaj sprej obogaćen je polifenolima iz borovnice, pa pored toga što pruža visok stepen zaštite od UV zraka, ima i antioksidativna svojstva, što znači da štiti kožu od oštećenja izazvanih dejstvom slobodnih radikala. Reč je o preparatu koji je pogodan za sve tipove kože, pa čak i onu koja je osetljiva na sunce, a otporan je na znoj i vodu.
Ako imamo u vidu da je optimalno dejstvo SPF preparata samo dva do tri sata nakon nanošenja na kožu, ova vodica odlična je za svaku žensku torbu jer možete da je ponesete svuda sa sobom i da redovno obnavljate zaštitu.

Vichy Capital Soleil mleko za telo SPF 50+

Stručnjaci Laboratorije Vichy lansirali su ovu naprednu formulu sa ciljem da korisnicima omoguće najviši stepen zaštite od sunca i samim tim sačuvaju dragocen genetski kapital kože. Fotostabilan sistem filtera pruža optimalnu zaštitu od UVA i UVB zraka, a koža je samim tim zaštićena od fotostarenja i opekotina. Hipoalergena formula ispitana je na osetljivoj koži pod dermatološkim nadzorom, a mleko je obogaćeno i Vichy vulkanskom vodom koja smiruje, jača i obnavlja kožu.
Osim ovog proizvoda, kupcima je na raspolaganju i Vichy Capital Soleil mleko za telo SPF 30, koje ima ista svojstva, ali nešto niži zaštitni faktor.

Vichy Capital Soleil zaštitta na plaži SPF 30

Ova Vichy inovacija namenjena je ljubiteljima plaže, koji letnje dane uglavnom provode na obali, jer osim što štiti kožu od UV zraka, sprečava i nastanak oštećenja izazvana drugim faktorima, kao što su: pesak, so, hlor i vetar. Formula je obogaćena Vichy vulkanskom vodom koja podstiče prirodni odbrambeni mehanizam kože za zaštitu od spoljašnjih agresora. Preparat sprečava dehidrataciju uzrokovanu vetrom, morem ili hlorisanom vodom, a sadrži i hijaluronsku kiselinu koja pruža 24-časovnu hidrataciju. Njegova hibridna tekstura gel-kreme pruža osećaj svežine pri nanošenju i ima nemasnu završnicu.

Vichy Capital Soleil gel-mleko SPF 30 za mokru i suvu kožu

Jedinstvena formula pruža širok spektar zaštite od UVA i UVB zraka, čak i nakon plivanja. Preparat možete nanositi i na suvu i na mokru kožu, a ima finu i nelepljivu teksturu koja je izuzetno prijatna. Reč je o hipoalergenom gel-mleku koje je ispitano na osetljivoj koži pod dermatološkim nadzorom i obogaćeno Vichy vulkanskom vodom koja smiruje, jača i obnavlja kožu.

Foto: Marija i Ana Đorđević

Podeli

Scroll to Top