Make up artist Ljiljana Ničić otkriva trednove za ovu sezonu

Kako da vaše lice zablistata tokom jeseni i zime, kako rumenilo prilagoditi tenu i da li je ajlajner i dalje u modi, otkriva make up artist Ljiljana Ničić. Učenica Dragana Vurdelje prati sve trendove u oblasti make upa i uvek zna da devojkama da pravi savet kako da ono što je trenutno in prilagode karakteristikama svog lica. Evo nekoliko njenih pravila za ovu sezonu koja će svima biti od koristi.

1lj

TEN:

U trendu je imati blistav i zdrav ten, pa treba izbegavati teške i jake pudere. Mnogi vrhunski šminkeri čak savetuju i izbegavanje fiksiranja puderima u prahu. Ako imate podočnjake, prektijte ih slobodno korektorima u boji – roze, narandžastim ili ljubičastim u zavisnosti od boje lica. U tom slučaju treba povesti računa o pravilnom fiksiranju da ne bi došlo do sakupljanja korektora u porama što dovodi do toga da izgledate starije.
Slobodno koristite iluminatore na celom licu ili hajlajtere na vrhovima jagodica. To će vašu kožu učiniti svežijom, jer je hladnoća i boravak u prostorijama koje se greju, isušuju.

2lj

OBRVE:

I dalje su u trendu guste obrve, ali ako ih iscrtavate izbegavajte oštre linije što je greška najvećeg broja devojaka. Treba da budu začešljane na gore i samo tako će izgledati prirodno.

RUMENILO:

Birati boje koje odgovaraju vašem tenu. To znači da ako ste plavuša i imate roze ten nipošto ne treba stavljati rumenilo u istoj boji već neko koje će proizvesti konstrast kao što je recimo narandžasto. Osobe sa tamnim tenom ne treba da koriste braon rumenila već roze ili narandžasto. Uvek treba voditi računa o kontrastu.
Jako je bitno i gde se stavlja rumenilo. Ono se nanosi na vrh jagodica i blago prema obrazima.

3lj

OČI I USNE:

I dalje obavezan lepo iscrtan ajlajner koji se najbolje slaže sa ružem u jakoj boji, a ove sezone u trendu je da ga kombinujete sa karminom boje trule višnje. Ukoliko se odlučite za smokey eyes na usnama je obavezna neka od nude nijansi.
Mnoge moramo voditi računa i o tome da nam usne u svakom trenutku budu dobro hidrirane i zdrave.

Podeli

Scroll to Top