Vreme je za kremasta rumenila, donosimo vam najbolje proizvode

Rumenilo je neizostavan deo svakog ženskog nesesera jer ima moć da u trenutku osveži lice, a da bledom i beživotnom tenu pruži potreban sjaj. Zbog toga nanošenje ovog proizvoda ne preskačemo čak ni u danima kada nanosimo najminimalniji makeup, a iako volimo sve vrste rumenila, sa dolaskom toplih dana uglavnom se okrećemo tečnim i kremastim formulama. Razlog za to je jednostavan – proizvodi u prahu u ovo doba godine imaju tendenciju da stvore cakey efekat, koji niko ne želi na svom licu.

Rumenila u stiku idealna su za dodavanje blagog sjaja koji izgleda prirodno, a najbolje je da ih nanosite prstima i sunđerima, mada možete koristiti i četkice. Činjenica je da se mnogo lakše razmazuju od kompaktnih rumenila što je dodatni plus, jer sa njima praktično nema greške. Lako se stapaju sa kožom, a ukoliko preterate sa rumenilom, dovoljno je da preko utapkate malo tečnog pudera i problem je rešen. Iako su ranije osobe sa masnom kožom izbegavale ovu vrstu proizvoda, formule nove generacije ne sadrže ulja pa su pogodne za sve tipove kože. Da ne govorimo o tome da većina proizvođača danas nudi rumenila koja sadrže niz hidrirajućih i drugih sastojaka koje naša koža voli.

Kako da izaberete odgovarajuću nijansu?

Zlatno pravilo glasi da bi osobe koje lako potamne na suncu trebalo da biraju toplije nijanse, poput zlatnih i breskvastih, ružičastih i koralnih nijansi. S druge strane, oni čija koža pocrveni na suncu trebalo bi da koriste hladnije ružičaste nijanse, zatim prigušene crvene i tamno ljubičaste boje.
Takođe, TikTokeri tvde da odgovarajuću nijansu za postizanje prirodnog izglega najlakše možete odrediti kada se uštipnete za obraze. U zavisnosti od toga koju boju vaši obraze dobiju, trebalo bi da birate i boju rumenila.

@jourdansloane

Dodatni bonus je to što kremasta rumenila ne morate da koristite samo na obrazima već mogu zameniti i senke za oči, kao i sjajeve za usne, tako da u jednom proizvodu možete dobiti gotovo čitav minimalistički makeup look. Upravo zbog toga, poželjni su u svakoj ženskoj torbi za sve one situacije kada u svega nekoliko poteza želimo da osvežimo izgled. U nastavku smo izdvojili neke od najpopularnijih formula na koje ćemo se osloniti ove sezone.

Milk Makeup – Lip + Cheek Cream Blush Stickm, nijansa Quickie (Sephora)
Rare Beauty – Soft Pinch Liquid Blush, nijansa Hope (Sephora)
Chanel – Les Beiges Stick Blush, nijansa 23 (Sephora)
Fenty Beauty – Cheeks Out Freestyle Cream Blush, nijansa Petal Poppin (Sephora)
Milk Makeup – Bionic Liquid Blush, nijansa Teleport (Sephora)

Tekst: INJournal magazin
Naslovni video: @laurenireland
Foto & video: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top