INJournal preporuka: najbolja hranljiva ulja uz koja ćete se zauvek osloboditi suvih i ispucalih zanoktica

Izdvojili smo pet najboljih ulja za zanoktice zbog kojih će vaši nokti postati čvršći i otporniji

Negovane ruke i uredni nokti važan su deo imidža svake žene koja drži do sebe, a osnovni preduslov za to su zdrave i hidrirane zanoktice. Ipak, problem suvih i ispucalih zanoktica nije redak među ženama, a razlog za to je činjenica da su one mnogo više sklone isušivanju usled upotrebe sapuna i drugih hemikalija nego koža na rukama. Rešenje? Ulja za zanoktice. Mada su kreme za ruke odlična stvar, ulje je najčešće ključan proizvod kada želimo da imamo zdrave nokte. Ono se upija u zanoktice i hidrira ih, ali pomaže i u zadržavanju vlage u nokatnoj ploči koja na taj način postaje otpornija. Nanosi se dva puta dnevno, ujtru i uveče, tako što po jednu kap proizvoda stavite na koren svakog nokta i zatim nešto utrljate. Za još bolje rezultate, nakon ovog postupka nanesite i hranljivu kremu.

Najbolji sastojci koje bi ulje za zanoktice trebalo da sadrži jesu ulje jojobe, soje ili koštica grožđa, ali i glicerin, a u nastavku smo vam izdvojili neke od bestseler proizvoda na domaćem tržištu.

O.P.I. – Nail & Cuticle Oil

Ovaj proizvod inspirisan je preparatima za negu lica, pa su njegova glavna svojstva to što se izuzetno brzo upija i ne ostavlja masne tragove. Lagana, ali izuzetno hranljiva formula omekšava zanoktice zahvaljujući ulju koštice grožđa, semena susama i suncokreta, kao i ulju biljke cupuaçu.

essence – Nails and Cuticle Oil

Proizvod za negu noktiju i zanoktica obogaćen je arganovim uljem i ima izuzetno prijatan miris. Bogato hidrira i neguje, a rezultat su zdravi nokti i zanoktice.

Essie – Abricot Cuticle Oil

Postoji mnogo razloga zbog kojih ovo ulje već dugo ima odanu armiju fanova, a jedan od njih je njegov neodoljiv miris. Sadrži mešavinu ulja semena kajsije, pamuka i soje zahvaljujući kojima intenzivno hidrira i omekšava zanoktice.

Galaxy – Banana Cuticle Oil

Ovo hranljivo ulje sa mirisom banane obogaćeno je vitaminima i voćnim kiselinama koje hidriraju zanoktice, a dodatni bonus je činjenica da se brzo upija u kožu.

Aura – Nail and Cuticle Oil

Tretman za nokte i zanoktice na bazi glicerina, ulja jojobe i slatkog badema efikasno neguje kožu oko noktiju čineći je lepšom i zdravijom, a osvojiće vas i zbog svog neodoljivog mirisa na vanilu.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @harrietwestmoreland, Promo
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top