Najčešća greška koju svi prave kada je reč o nezi kose

Briga o kosi zauzima posebno mesto u beauty rutini svake žene, a veliki broj spreman je da uloži mnogo truda i novca u različite šampone, kondicionere, maske ili tretmane koji će ojačati njihove vlasi i očuvati opšte zdravlje kose. U tom procesu često zaboravljamo da glavna oštećenja dlake nastaju kada su izložene toploti, uglavnom usled sušenja fenom ili stilizovanja presom ili figarom, zbog čega su preparati za zaštitu od toplote jednako bitni kao i upotreba kvalitetnog šampona, kondicionera ili maske. Iako frizeri insistiraju na tome da je upotreba ovih proizvoda od krucijalnog značaja za zdravlje kose, statistički podaci govore da ih jako mali broj žena redovno koristi u svojoj rutini.

KAKO DELUJU PROIZVODI ZA ZAŠTITU KOSE OD TOPLOTE?

Cilj upotrebe ovih proizvoda, koji uglavnom dolaze u formi sprejeva, jeste da zaštite kosu od visokih temperatura kojima je izložena kada je sušimo fenom ili stilizujemo presom ili figarom. Oni deluju tako što formiraju zaštitni omotač na spoljašnjem sloju kose i na taj način minimiziraju štetu koju toplota može da izazove. Pored toga, zaključavaju vlagu u kosi i sprečavaju njeno isparavanje, a istovremeno omogućavaju i lakše stilizovanje. Redovna primena proizvoda za zaštitu kose od toplote posebno je važna kod osoba s farbanom kosom, jer visoke temperatire kod hemijski tretirane kose mogu nepovratno da oštete njenu strukturu, a u najboljem slučaju dovode do oštećenja boje.

NAČIN UPOTREBE

Ukoliko sušite kosu fenom, nanesite proizvod na mokru kosu, a potom je osušite. U slučaju da nakon toga planirate da stilizujete kosu presom ili figarom, stavite dodatni sloj proizvoda, pa tek onda nastavite s oblikovanjem frizure. Na taj način vaša kosa biće ne samo zaštićena, već i zaglađena i svilenkasta, što će vam znatno olakšati stilizovanje. Kada na ovaj način koristite proizvod bezbedni ste do narednog pranja, bez obzira na to da li ćete ponovo oblikovati frizuru fenom, presom ili figarom.

L’Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair 10 in 1 ulje za suvu i oštećenu kosu
Olaplex No. 6 Bond Smoother
Amika The Wizard Detangling prajmer
Wella Professionals Care Eimi Thermal Image Heat Protection sprej
Revlon Uniq One All in One tretman za kosu
Schwarzkopf Got2b Guardian Angel sprej za zaštitu od toplote
Syoss Keratin Heat sprej
Alfaparf Milano Style Stories Thermal Protector

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @rocky_barnes
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top