Ove „dosadne“ boje obeležiće sezonu jesen/zima 2023/24

Sa promenom godišnjih doba menjaju se i modni trendovi, a sa njima i naši garderoberi. Tako je dolazak jeseni označio da je vreme za transformaciju odeće, koja podrazumeva okretanje toplim materijalima, raskošnim teksturama i bogatoj paleti boja. Kao jednostavan i efektan način da osvežimo svoj ormar i svaki outfit, boje se uvek nalaze u fokusu modnog sveta i kolekcija naših omiljenih brendova. To je i logično ako imamo u vidu da kolorit određuje izgled svakog komada i naglašava njegov karakter. Upravo zbog toga isti odevni predmeti u različitim bojama mogu da izgledaju potpuno drugačije, pa će jedan biti otmen i prefinjen dok će drugi biti sasvim prosečan.

A šta imamo na meniju za sezonu jesen/zima 2023/24? Činjenica je da je crvena apsolutni favorit sezone, a pisali smo vam i o trendu boje čokolade i banana milk nijanse, međutim, naše Instagram Feedove poslednjih dana ispunili su mnogo praktičniji, a podjednako cool koloriti, koji svi do jednog jesu simboli hladne sezone ali su u prethodnih nekoliko godina bili pomalo zaboravljeni. Tu prvenstveno mislimo na bogate nijanse burgundi, smeđe, teget, sive i boje masline čiji potencijal kao da ponovo otkrivamo.

Ako premotate film, shvatićete da su sve ove boje proteklih godina nekako bile u senci crne, bež ili prljavo bele boje koje su pod uticajem modnih minimalista postale mainstream. Međutim, modne insajderke ponovo se okreću klasičnim tonovima burgundi, smeđe, teget, sive i boje masline koje uglavnom nose u paru sa monohromatskim outfitima, a ponekad ih i međusobno kombinuju.
Ukoliko i sami želite da nosite pomenute kolorite u duhu nove sezone, u nastavku vam donosimo potrebnu dozu outfit inspiracije, kao i vodič za kupovinu ključnih komada.

BURGUNDI

Tamnija i nosivija od crvene, burgundi boja najpre je osvojila svet makeupa i manikira, a sada je nosimo i na odeći. Modne insajderke ovu tamnocrvenu nijansu uglavnom nose u total lookovima, a ukoliko vam je to too much, imajte u vidu da cipele ili torba u ovoj boji mogu biti pun pogodak.

INJournal izbor

SMEĐA

Istina je da je boja čokolade ove sezone svuda oko nas, ali aktuelni su i drugi smeđi tonovi. Ovaj kolorit odlično izgleda na kožnim komadima, a s obzirom na to da je reč o veoma praktičnim nijansama, osim u total lookovima možete ih kombinovati i sa bukvalno svim drugim bojama.

INJournal izbor

TEGET

Teget boja prešla je dugačak put od simbola dosadnih poslovnih uniformi koje su službenice nosile 70-tih i 80-tih godina do trendi kolorita koji modne insajderke obožavaju. Ove sezone posebno su aktuelne all navy blue kombinacije, a nosi se i tamnoplavi teksas.

INJournal izbor

SIVA

Siva boja još jedan je od večnih simbola jeseni i zime, a modne insajderke tradicionalno vole da nose ovaj kolorit od glave do pete. U duhu nove sezone, u čitavu priču dodajte crvene ili bordo aksesoare i dobićete pravi modni bingo.

INJournal izbor

BOTTEGA VENETA,
mytheresa.com

BOJA MASLINE

Zagasiti maslinasti tonovi polako ali sigurno osvajaju modni svet, o čemu najbolje svedoči sve veći broj outfita u ovoj boji koje gledamo na Instagramu. Influenserke i ovaj kolorit vole da nose u paru sa monohromatskim outfitima, a dobro funkcioniše i sa teget i braon bojom.

INJournal izbor

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @sasha_fuks
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top