Najvažniji make-up trik za svež izgled nakon neprospavane noći

Ako ste se ikada susreli sa situacijom da vam neko kaže da izgledate umorno, znate koliko ova konstatacija može biti iritantna. Ma koliko komentar bio dobronameran i empatičan već se osećate iscrpljeno i ne treba vam potvrda iz spoljnog sveta. Iako je najbolje rešenje za umoran izgled više sna, to često nije izvodljivo. Svima nama se dešava da moramo da ostanemo budni kako bi završili važan poslovni projekat, nekada izgubimo pojam o vremenu dok skrolujemo Instagramom ili TikTokom ili se suočavamo sa nesanicom. Zbog toga su nam neretko potrebni make-up trikovi kako bi kamuflirali umor i izgledali kao da smo spavali dobrih osam, a ne samo četiri sata. Mada čak i make-up početnici znaju da je za ovakve situacije korektor najvažniji proizvod, ako zaista želimo da sakrijemo umor neće biti dovoljno da samo nanesemo ovaj proizvod već je potrebno da sledimo odeđena pravila.

@valerialipovetsky

PRAVILA ZA NANOŠENJE KOREKTORA

Hidratacija je prvi i najvažniji korak

Intenzivna hidratacija okoloočnog područja trebalo bi da počne još prethodne noći. Pre odlaska u krevet nanesite deblji sloj bogate kreme za ovu regiju kako bi se ona dobro upila dok spavate. Ujtru birajte nežnije formule koje sadrže kofein, posebno ako su vam podočnjaci tamni. Nanesite tanak sloj, i to ne preblizu donjih trepavica, kako vam se maskara ne bi razmazala. Tokom nanošenja kreme blago masirajte ovo područje, a ukliko imate natečene podočnjake, pre nego što stavte kremu, masirajte okoloočno područje ohlađenim rolerom od žada ili kockicom leda.

Eucerin Hyaluron-Filler krema za područje oko očiju SPF15

Vichy Minéral 89 Eyes

Birajte formule sa potpunim prekrivanjem

Sada kada ste završili sa negom, na redu je nanošenje korektora. Kako biste efikasno prekrili umor, birajte formule sa potpunom prekrivnom moći. Nanesite korektor u obliku trougla, koji ide od unutrašnjeg ugla očiju do vrha nosa, a zatim i do spoljnjeg ugla očiju. Jako je važno da dobro izblendate proizvod kako bi se stopio sa kožom i podlogom. Kada je reč o izboru tečnog pudera, najbolje je da birate nešto laganije formule, a dobra opcija mogu biti i BB kreme.

MAC Studio Fix Perfection korektor u stiku

NAJČEŠĆE GREŠKE PRILIKOM NANOŠENJA KOREKTORA

Prekomerna hidratacija

Istina je da okoloočna regija mora biti dobro hidrirana da biste prekrili umor, ali nanošenje bogatih krema dozvoljeno je samo prethodne noći dok su vam ujtru potrebne lagane formule. U suprotnom, korektor neće ostati na mestu što će izazvati kontraefekat.

Chanel Hydro Beauty Micro Gel Yeux

Izbor pogrešne nijanse

U želji da osvetle ovaj deo lica, mnoge žene imaju tendenciju da biraju previše svetle nijanse zbog čega njihovi podočnjaci izgledaju sivo. Da biste izbegli ovu grešku, kupujte korektore sa žutim umesto sa roze podtonom, a prilikom izbora odgovarajuće nijanse najpametnije je da se konsultujte sa šminkerima u parfimeriji.

Maybelline New York Instant Age Rewind Eraser Dark Circle korektor

Nanošenje previše korektora

U ovom slučaju više nije nužno i bolje. Kao što smo vam već naglasili, potrebno je da izaberete formulu sa punom prekrivnom moći i biće vam dovoljno sasvim malo proizvoda da potpuno kamuflirate podočnjake.

Hourglass Vanish Airbrush korektor

Nanošenje korektora blizu linije trepavica

Kada stavite korektor tik uz liniju trepavica budite sigurni da će se naborati i biće vidljiviji i od samih podočnjaka. Na taj način nećete izgledati sveže i odmorno već našminkano. Istina je da su nekim ženama podočnjaci najtamniji baš u toj regiji, ali imate na umu da je potpuno u redu da se oni pomalo vide jer ćete tako izgledati prirodnije.

Tarte Shape Tape korektor

Preskakanje fiksiranja proizvoda

Znamo da mnogi preskaču nanošenje pudera u prahu u ovoj regiji kako bi izbegli cakey efekat, međutim, kada stavite tanak sloj laganog pudera vaše bore neće biti naglašene, a korektor će ostati na mestu čitavog dana.

Pat McGrath Labs Sublime Perfection Blurring Under-Eye seting puder

DRUGI MAKE-UP TRIKOVI ZA SVEŽ IZGLED

Koristite uvijač za trepavice

Pre nanošenja maskare obavezno uvijte trepavice. Na taj način oči će vam izgledati krupnije, a samim tim ćete postići i efekat budnijeg izgleda.

Oriflame The One uvijač za trepavice

Koristite bež olovku na vodenoj liniji

Bež olovka na vodenoj liniji može učiniti čuda kada ste umorni. Ona takođe čini da oči izgledaju otvorenije i krupnije, a vi odmornije.

Charlotte Tilbury Rock n Kohl olovka za oči

Dodajte boje

Nanošenjem bronzera i rumenila u malim količinama, lice će u trenutku izgledati sveže i podmlađeno. Zato nemojte izbegavati ove proizvode. Potom čitav look upotpunite i odgovarajućim ružem.

Dior Backstage paleta za konturisanje

Aura Cheek Stick rumenilo – Coctail Peach

L’Oréal Paris Matte Lip Crayon ruž

Ne matirajte celo lice

Koristite puder u prahu samo gde vam je potreban, a to je u najvećem broju slučajeva T zona. Kada lice ima prirodan sjaj i rosan izgled automatski izgleda sveže i odmorno.

Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Finish seting puder

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @valerialipovetsky
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top