Ova narukvica je trenutno najpopularniji komad nakita

Dok su prolećnu sezonu obeležile Drop minđuše brenda Bottega Veneta, kraj leta doneo nam je ogroman hype oko još jednog komada nakita. Ovog puta u pitanju je Bone Cuff narukvica sa potpisom brenda Tiffany & Co. Predimenzioniranu narukvicu poslednjih nedelja konstantno gledamo na rukama nekih od najvećih ikona stila kao što su Rosie Huntington-Whiteley, Caroline Daur, Anouk Yve ili Aimee Song. Njihov izbor uglavnom su small ili medium modeli od srebra ili zlata, mada je dostupno još nekoliko zanimljivih varijanti.

Istorija Bone Cuff narukvica

Komad nakita koji je trenutno najpopularniji među modnim influenserkma zapravo je nastao pre skoro pola veka. Elsa Peretti dizajnirala je ovu narukvicu sredinom 70-tih inspirisana tadašnjom modom, tačnije boho trendom i cuff modelima narukvica koje su u to vreme bile jedan od najpopularnijih komada nakita. Bone Cuff model već tada se našao na radaru među pripadnicama više klase u Americi i Evropi, a naredni talas popularnosti doživela je deceniju kasnije. Naime, ovaj model savršeno se uklapao uz estetiku 80-tih – blejzere i bluze sa naramenicama, kožne jakne i pantalone sa dubokim strukom.

Kada je reč o današnjim ikonama stila, one svoje Bone Cuff narukvice uglavnom nose u paru sa ležernim stajlinzima i komadima kao što su jeans, pantalone ili pletene haljine. Kako je ovaj model dostupan u verziji za desnu i levu ruku, nemali broj se odlučio za kupovinu dve narukvice koje nose istovremeno što im uvek donosi dodatne stilske poene.

Bone Cuff narukvica dostupna je u oko 50 varijanti, a osim što su na raspolaganju tri različite veličine – small, medium i large, kao i modeli za desnu i levu ruku, narukvica se izrađuje i od različitih materijala. Najpopularnije su verzije od srebra i zlata, a postoji i rose gold varijanta, kao i dosta pristupačnije verzije od bakra koje dolaze u paru sa crnim, odnosno belim premazom. Pored toga, brend je nedavno lansirao i nove modele sa poludragim kamenjem.
Ako se pitate da li vam je Bone Cuff narukvica potrebna, odgovor je potvrdan ukoliko možete da je priuštite. Razlog je jednostavan, reč je o komadu nakita koji se savršeno uklapa i uz opuštene i uz formalne i uz elegantne outfite i govori umesto vas. Dodatni bonus je to što ova narukvica spada u kultne komade nakita čiji je rok trajanja neograničen.
Nekoliko naših favorita pogledajte u nastavku.

ELSA PERETTI BONE CUFF – Small Silver,
tiffany.com
ELSA PERETTI BONE CUFF – Gold Medium,
tiffany.com
ELSA PERETTI BONE CUFF – Medium Copper,
tiffany.com
ELSA PERETTI BONE CUFF – Large Rose Gold,
tiffany.com
ELSA PERETTIN BONE CUFF – Small Silver with Black Jade,
tiffany.com
ELSA PERETTI BONE CUFF – Large Copper,
tiffany.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @carodaur
Foto: Instagram, Tiffany & Co.

Podeli

Scroll to Top