Nekoliko modela naočara za sunce koje ćemo nositi sve do jeseni

Naočare za sunce jedan su od retkih aksesoara koje nose i žene i muškarci svih generacija, tokom svih godišnjih doba i u svim prilikama. One su odavno prevazišle svoju funkcionalnu upotrebu i postale modni dodatak bez kog mnogi ne mogu da zamisle izlazak iz kuće, a neretko imaju i glavnu ulogu u čitavom stajlingu. Iako ih nosimo cele godine, najveći hype oko naočara za sunce postoji za vreme proleća i leta, kada se očekivano nude i najuzbudljiviji trendovi. Međutim, odabir odgovarajućeg para nije uvek lak zadatak, jer žongliranje između najpoželjnijih modela i oblika koji odgovara našem licu lako može da se pretvori u prolazak kroz minsko polje. Srećom, ove sezone trendovi su dovoljno raznoliki da svako može pronaći model po svojoj meri, bez obzira na oblik lica i stil odevanja.

SUPERSIZED SQUARE

Za razliku od većine modnih trendove ove sezone, koji se mahom oslanjaju na kraj 90-tih i početak novog milenijuma, oversized naočare sa okvirom u obliku kvadrata inspirisane su modom 70-tih. U skladu sa tim, svakom stajlingu daće dozu retro šarma, a s obzirom na to da su prilično upečatljive, neretko će imati i glavnu ulogu u vašem outfitu.

PRAVOUGAONI OKVIR

Ovo je definitivno model koji se lako uklapa u svaki stajling i svaki stil odevanja zbog čega je poželjan u svakoj capsule kolekciji za proleće i leto. Ako želite da izbegnete monotoniju, birajte modele u žutoj, plavoj ili bilo kojoj trenutno aktuelnoj boji.

SPORTSKI MODELI

Već smo vam pisali o tome da Soft model brenda Bottega Veneta poslednjih meseci nosi gotovo svaka influenserka, međutim, i drugi brendovi imaju dosta dobre spotske modele. Nama su trenutni favorit naočare sa potpisom Stelle McCartney, koje možete pogledati u nastavku, a u ponudi su i dosta pristupačnije varijante. Iako su sportske naočare inspirisane modelima koje nose biciklisti, poslednjih meseci smo na Instagramu imali priliku da se uverimo da odlično funkcionišu uz sve dnevne, pa čak i poslovne stajlinge.

H&M,
cena: 899 din.
BOTTEGA VENETA,
bottegaveneta.com
STELLA MCCARTNEY,
farfetch.com

MAČKASRI OKVIR

Cat-eye naočare aktuelne su već nekoliko sezona, iako niko nije mogao da pretpostavi da će se ovaj trend tako dugo zadržati. Naravno, i ovog puta dolaze u mnogo različitih varijanti – sa manje ili više zaobljenim ivicama i u zanimlivim bojama i printovima.

H&M,
cena: 1.199 din.
BOTTEGA VENETA,
net-a-porter.com

METALNI OKVIR

Metalni okviri do skoro su nas uglavnom asocirali na Ray-Ban naočare, ali ove sezone prisutni su u kolekcijama gotovo svakog brenda. U ponudi su različiti oblici i veličine, a na vama je da izaberete odgovarajući.

H&M,
cena: 899 din.
BALENCIAGA,
net-a-porter.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @xeniaadonts
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top