Neočekivane boje koje će ove jeseni zavladati modnim svetom

Mada je pred nama još desetak toplih dana tokom kojih ćemo i dalje nositi letnje trendove i modne favorite, prohladne septembarske večeri već nas podsećaju da će jesen uskoro i zvanično početi i da neće proći još mnogo vremena kada će osnovu naših garderobera činiti pletivo, jakne i jeans. U skladu s tim, glavno mesto na rafovima naših omiljenih radnji već su zauzeli komadi za nadolazeću sezonu, u kojima ćemo provesti narednih nekoliko meseci.
Iako je ovo period kada tradicionalno očekujemo da vidimo najuzbudljivije modne trendova, ono što će predstojeću jesen izdvojiti u odnosu na sve prethodne jeste to što će se sve vrteti oko neočekivanih boja. Dok se do sada s dolaskom hladnih dana podraumevalo da bi trebalo da uskočimo u garderobu smeđih, kaki i drugih zagasitih tonova, ovog puta biće aktuelan znatno živopisniji kolorit. Tako su se kao vodeće boje sezone izdvojile kobalt plava, jarko zelena, narandžasta i crna. Kako ove nijanse kombinuju modne influenserke pogledajte u nastavku, a čeka vas i vodič za kupovinu ključnih komada.

KOBALT PLAVA

@lucywilliams02

Ova intenzivna nijansa pravo je osveženje u jesenjim kolekcijama, a odlično se slaže s crnom, bordo ili bež bojom. Ako volite da eksperimentišete, možete je poneti i s nekom živopisnijom nijansom, kao što su zelena ili roze.

H&M,
cena: 2.199 din.

ZARA,
cena: 3.290 din.

ALEXADER MCQUEEN,
mytheresa.com

JARKO ZELENA

@ninasandbech

Kada bismo morali da biramo jednu boju koja je obeležila 2021. godinu, to bi svakako bila zelena. Od početka godine ona naizmenično vlada u modnom i beauty svetu, a s dolaskom jeseni svi ćemo se očigledno vratiti zelenoj garderobi. Ukoliko do sada niste nabavili bar jedan komad u ovoj boji, pravo je vreme da ispravite grešku.

BERSHKA,
cena: 2.290 din.

RESERVED,
cena na upit

GIA BORGHINI,
mytheresa.com

CRNA

@monikh

Da, znamo da tehnički gledano ovo nije boja, kao i da je reč o svevremenom koloritu koji je uvek aktuelan. Međutim, poslednjih nedelja modne insajderke nose ga mnogo češće nego inače, a sve su aktuelniji i all black outfiti. Stoga je morao da se nađe na ovoj listi.

MASSIMO DUTTI,
cena: 29.990 din.

ZARA,
cena: 3.990 din.

BOTTEGA VENETA,
net-a-porter.com

TAMNO NARANDŽASTA

@aysha.sow

Nijansa koju bi mogli da opišemo kao nešto između narandžaste i braon našla je svoje mesto u kolekcijama mnogih dizajnerskih brendova, a mi je volimo jer je vrlo praktična, pa je možete nositi od kraja leta do početka proleća. Dodatni bonus ove boja jeste to što uglavnom svima dobro stoji.

MANGO,
cena: 5.490 din.

VINCE,
net-a-porter.com

H&M,
cena: 2.199 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @ninasandbech
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top