Netflix je snimio novi film po romanu Jane Austen, a glavnu ulogu tumači Dakota Johnson

Jane Austen, Dakota Johnson i Netflix – tri dovoljno dobra razloga da film Persuasion (Pod tuđim uticajem) postane jedan od najisčekivanijih naslova ovog leta. Nakon velikog uspeha filma Ema iz 2020. godine i brojnih adaptacija kultnih Ponosa i predrasuda, sada je i ovaj manje poznati roman čuvene britanske autorke dobio ekranizaciju.
Pod tuđim uticajem je, inače, poslednji završen roman Jane Austen koji govori o drugim prilikama. Glavna junakinja ove drame je Anne Elliot, čiji lik tumači Dakota Johnson. Anne je zrela i pametna devojka, koja se zaljubljuje u Fredericka Wentwortha (Cosmo Jarvis), pomorskog oficira bez imetka i plemenitog porekla. To, međutim, ne odgovara njenoj porodici pod čijim uticajem Anne raskida veribu. Osam godina kasnije, ona ga i dalje voli, ali se pomirila sa činjenicom da plaća cenu zbog toga što se oslanjala na tuđi sud. Život će joj ipak pružiti drugu šansu jer će se Frederick iznenada vratiti u njen život.

Nova drama na Netflix stiže 15. jula, a režiju potpisuje Carrie Cracknell. Inače, Dakota Johnson je izjavila da je ulogu u ovom filmu prihvatila upravo zbog nesvakidašnjeg pristupa rediteljke jer se njen lik u mnogim trenucima direktno obraća publici. Zanimljivo je i da je ekranizacija romana snimljena u blizini britanskog Bata, gde je nekada živela sama Jane Austen.

Tekst: INJournal magazin
Foto: IMDb

Podeli

Scroll to Top