New Balance patike ostaju aktuelne i ove sezone, a mi vam otkrivamo najpopularnije modele

U poslednjih 10-ak godina, patike su prešle dugačak put od sportske obuće koju nosimo samo u teretani ili na izletu do omiljenog modnog komada bez kog ne možemo da zamislimo nijedan ženski cipelarnik. U skladu sa tim, trendovi u svetu patika uvek su nam posebno zanimljivi, a iako svoj trenutak u ovom momentu prvenstveno ima adidas Samba model, postoji još jedan brend koji već nekoliko sezona unazad privlači veliki pažnju ikona stila. Pogađate, u pitanju je New Balance. Hype oko patika ovog brenda počeo je još za vreme pandemije kada je najpopularniji bio 530 model dok su u poslednje vreme definitivno najpoželjnije njihove 550 patike.

Međutim, osim mega popularnijih 550 patika, ove godine na radaru je i 9060, ali i još nekoliko zanimljivih modela. Neke od njih možete naći na domaćem tržištu, neki nažalost nisu dostupni ali ih uvek možete naručiti preko popularnih online shopova, kao što su Zalando ili Farfetch, a do svog omiljenog para možete doći i uz pomoć personal shoppera koje možete pronaći na Instagramu. Za koji god par da se odlučite sa naše liste, verujemo da nećete pogrešiti jer svaki odlično funkcioniše sa svim prolećnim komadima – od haljina i aktuelnih maksi suknji do farmerica i kargo pantalona. Nastavite da skrolujete.

KULTNI FAVORIT – 550

Šarmantne patike koje levitiraju između sportske i retro estetike prvi put su lansirane 1989. godine kao patike za košarkaše, ali su bile u senci Air Jordan modela. Posle tačno 30 godina, brend ih je vratio u ponudu, a tri godine kasnije one su našle put do ogromnog broja devojaka koje prate modu.

NOVITET – 9060

Najnoviji model New Balance patika lansiran je prošle godine, a inspirisan je tradicijom ovog američkog brenda i njihovim čuvenim 990 i 860 patikama. Prošle godine je objavljena i limitirana serija ovih patika nastala u saradnji sa dizajnerom Joem Freshgoodsom dok je u januaru lansirana ograničena The Bricks & Wood x New Balance 9060 kolekcija.

SPORTSKI MODEL – 530

Istorija 530 modela počela je 1992. godine kada su lansirane kao patike za trčanje. Brend je u to vreme kupcima ponudio model koji je imao sve prednosti tadašnjih konkurentskih patika plus revolucionalnu amortizaciju za pete, međutim, to nije bilo da privuku veliku pažnju. Tako su se ove patike na radaru se našle tek 2013. godine, kada su počeli da ga nose kul klinci a ubrzo je osvojio i njihove roditelje.

VANVREMENSKA KLASIKA – 574

Možda je 550 model trenutno najpopularniji, ali su 574 patike i dalje najprepoznatljivija obuća ovog brenda. Nastale su 1988. godine, i od tada do danas nisu mnogo menjale izgled, osim što su dobile male pomake kako bi bile u korak sa vremenom.

RETRO MODEL – 372

Ovaj model nastao je 2020. godine u saradnji sa brendom Casablanca, a već je stekao ogromnu popularnost. U pitanju je retro model inspirisan 355 patikama iz 70-tih godina, a nama se posebno dopadaju zato što dolaze u zanimljivim bojama.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @fakerstrom
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top