Novi trik za uvijanje trepavica sa TikToka koji pruža efekat lash lifta

Zavodljiv pogled oduvek je bio cilj svake žene, a glavni preduslov za to su duge trepavice. Put do njih najčešće je isprepletan izborom različitih maskara koje obećavaju wow efekat, kao i upotrebom veštačkih trepavica ili ekstenzija koje nisu uvek najbolji izbor. Ukoliko niste srećnica koja je rođena sa dugim i gustim trepavicama, željeni rezultat možete postići jednostavnije nego što mislite, a ključ je u novom triku koji smo otkrili, gde drugo, nego na TikToku.

Metoda obrnutog uvijanja trepavica

TikTokerka Audrey Boos poznata je po tome da konstantno sa svojim pratiocima deli makeup i hair trikove, a nedavno je otkrila kako postiže lash lift efekat pomoću običnog uvijača za trepavice. Ona je objasnila da zahvaljujući ovom triku njene trepavice ne samo da su podignute već su i neobjašnjivo dugačke, slično kao nakon lash lift tretmana. Željeni rezultat dobija okretanjem klasičnog uvijača za trepavice, a nakon toga nanosi bilo koju maskaru koja joj je u tom trenutku pri ruci.

@audboos

Replying to @elisetferrell how I curl my lashes UPSIDE DOWN 🕷 #makeuptutorial #grwm #eyelashes

♬ original sound – audrey🛸

Da bi svojim pratiocima pokazala razliku između standardne i obrnute metode uvijanja, ona je prvo uvila trepavice na levom oku klasičnom tehnikom, počevši od korena i krećući se ka vrhu. Zatim je nanela maskaru i prokomentarisala: nije loše, nije najbolje.
Potom je na drugom oku, isti uvijač okrenula naopako i uvila trepavice počevši od sredine pa sve do vrhova. Nakon toga, klasičnom metodom uvila je trepavice u samom korenu. I pre nego što je nanela maskaru, moglo je da se vidi da su njene trepavice na desnom oku znatno veće nego na levom, a kada je stavila maskaru efekat je zaista bio jako sličan onom koji se postiže posle lash lift tretmana. Tajna je u tome što obrnutim uvijanjem trepavice dobiju oblik slova L, umesto slova C, koje se postiže klasičnom metodom.
Audrey tvrdi da kada uvijete trepavice na ovaj način možete da koristite bilo koju maskaru, međutim, za još dramatičnije rezulatate birajte maskare koje će dodatno produžiti vaše trepavice i dati im veći volumen.

INJournal preporuka

M·A·C Cosmetics – M·A·C Stack Mascara in Black Micro (M·A·C Ušće)
Rare Beauty – Perfect Strokes Universal Volumizing Mascara (Sephora)
Huda Beauty – Legit Lashes Double-Ended Volumizing and Lengthening Mascara (Sephora)

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @clairerose
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top