Ove boje za kosu nosiće se celo leto

Ako nas pitate, promena boje kose uvek je dobra ideja, ali statistički podaci govore da se najveći broj žena na ovaj korak odlučuje upravo pred početak leta. Ovo je period kada su nam potrebne promene, a nova boja kose ili frizura jedan je od najboljih načina da u svoje živote unesemo potpuno novu energiju. O frizurama koje će obeležiti aktuelnu sezonu već smo vam pisali, a sada je vreme za pregled najaktuelnijih boja za kosu u mesecima koji dolaze. Dobra vest je da će predstojećeg leta zavladati prava demokratija, pa će biti poželjni najrazličitiji stilovi – od klasičnih plavih i braon nijansi do pastelnih i crvenastih boja. Ukoliko i sami razmišljate o promeni boje ili osveženju postojećeg kolorita, u nastavku vam donosimo potrebnu dozu inspiracije.

BRONDE

Bronde nijansa bila je aktuelna pre nekoliko godina, a trenutno je omiljena među slavnim ženama, poput Hailey Bieber ili Jennifer Lopez. U pitanju je savršen spoj plavih i smeđih tonova, obično s tamnijom bazom i blonde pramenovima. Hladnija od medeno plave, ali svetlija od tamno smeđe, bronde boja savršena je za one koji žele da postignu efektnu promenu i boju koja će njihovoj kosi dati dubinu i dimenziju. S obzirom na to da dolazi u mnogo različitih opcija, ovo je jedan od retkih hair trendova koji laska baš svakome bez obzira na boju tena, dužinu ili teksturu kose.

PRAMENOVI U BOJI MEDA

Ovo je još jedan trend koji obožavaju slavne ličnosti, kao što su Beyonce ili Rosie Huntington-Whiteley. Krupni pramenovi u boji meda, zlata ili karamele, koji neretko uokviruju lice, poslednji put bili su aktuelni početkom milenijuma, a sada su doživeli veliki comeback. Ono što nam se najviše sviđa kod ovog trenda jeste što boja izgleda prirodno, a kako uglavnom dolazi u paru s ombre tehnikom bojenja kose, ne morate često da se farbate.

SJAJNA BRAON NIJANSA

Smeđe nijanse definitivno su poželjnije više nego ikad pre i to u svim svojim varijantama – od svetlosmeđih tonova, preko opcija sa svetlijim krajevima do dubokih braon boja. Jedino je važno da izaberete nijansu koja odgovara vašem tenu, a generalno pravilo glasi da bi žene svetlije puti trebalo da izbegavaju hladne i jako tamne tonove, odnosno da biraju nešto toplije i svetlije varijante. S druge strane, onima s maslinastim tenom najviše će odgovarati duboke braon boje. Međutim, braon kosa poželjna je samo ukoliko je zdrava i sjajna, pa ukoliko želite da zakoračite na teritoriju brineta naoružajte se tretmanima za kućnu negu, a posebno će biti poželjni prelivi i gloss tretmani u salonima.

SOFT CINNAMON

Crvenkaste nijanse u igri su i ove sezone, ali ovog puta dolaze u svojim najprirodnijim varijantama. Soft cinnamom predstavlja neku vrstu hibrida između boje cimeta i boje zlata, a najbolji deo priče je to što je jako nosiva jer odgovara gotovo svakom tonu kože. Dodatni bonus je to što ova boja deluje sveže i optimistično.

SIVA KOSA

Ovo svakako nije novi trend, a ogleda se u želji sve većeg broja žena da prihvate svoju sedu kosu, bez želje da odlaze kod frizera kako bi je obojile (iako znamo da seda kosa najlakše prima bilo koju boju).

PASTELNI I ACID TONOVI

Neočekivane nijanse roze, plave, zelene ili ljubičaste već nekolio godina za redom aktuelne su tokom leta, a izuzetak neće biti ni ova godina. Ukoliko želite da eksperimentišete s bojom i dovoljno ste hrabri, možete izbrati bilo koji od pomenutih tonova. Svakako, postoji i soft varijanta ovog trenda koja podrazumeva izvlačenje pastelnih ili acid pramenova ili farbanje krajeva kose. Ako se odlučite za ovakav korak, ne bi trebalo da se farbate kod kuće, a kasnije se snabdite preparatima za održavanje boje.

BAKARNE NIJANSE

Dok smo se ranijih godina pred kraj proleća uglavnom okretali svetlijim i hladnijim tonovima, ovog puta pravila igre su se promenila, pa su tako topli bakarni tonovi trenutno na vrhu liste želja. Inače, sve varijante boje bakra bile su aktuelne i prošle godine, a volimo ih zato što dolaze u mnogo različitih opcija pa svako može da izabere onu koja najviše odgovara njegovoj boji tena.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @nnakednnasty
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top