Planirate da zakažete šišanje? Izaberite jednu od ovih pet trendi frizura

Prolećna sezona u nama budi potpuno novi optimizam i spremni smo na promene. Ovo je period kada imamo dovoljno entuzijazma da možemo da se oslobodimo loših navika u ishrani ili da unapredimo svoje treninge, a neki će upravo sada odlučiti da se pokrenu i počnu da vežbaju. Na listi promena koje su nam potrebne svakako je i naša beauty rutina koju ćemo prilagoditi novim vremenskim ulovima, a ne mali broj žena odlučiće da u novu sezonu ušeta s novom frizurom. Tu ne mislimo na blago posvetljenu košu ili skraćene krajeva već na potpuno novu frizuru koja će osvežiti vaš imidž. Ukoliko planirate ovakvu promenu, u nastavku vam donosimo listu frizura koje će obeležiti sezonu proleće/leto 2022.

MIXIE

Ovo će svakako biti najpopularnija i najodvažnija frizura u 2022. godini. Kao što joj samo ime kaže, mixie je mešavina mullet i pixie frizure – kratka je napred i duža pozadi. Idealna je za one koji vole da eskperimentišu s kratkom kosom, ali svakako da nije jedna od onih frizura koju može da ponese svaka žena. Mada frizeri tvrde da dobro funkcioniše sa svim tipovima kose, nama se čini da malo bolje stoji ženama koje imaju makar i najblaže talase. Održava se lako, a sve što će vam trebati od proizvoda jesu slani sprej za dodatni volumen i mat pomada ili vosak, koje možete staviti na krajeve.

LONG SHAG

Jedna od najpopularnijih frizura iz 70-tih godina vratila se još pre nekoliko sezona, a u 2022. dolazi u novom izdanju. Dugi shag podrazumeva slojeve u kosi koji su mudro pozicionirani kako bi se dobio što bolji volumen. Uglavnom dolazi u paru sa šiškama, dužim ili kraćim, a cela fora je u tome da ovu frizuru nosite razbašureno i ne preterano uredno.

BOB

Činjenica je da već nekoliko godina ne možemo da se zasitimo bob frizure i to s razlogom. Ovo je jedna od retkih frizura koja dobro stoji svima – bez obzira na oblik lica ili gustinu kose, a pritom se i lako održava. Već smo navikli da ova frizura svake sezone dolazi s malim preokretom, a ovog puta biće popularne tri njene verzije: french bob (razbarušeni paž u paru sa šiškama), lob (dugački bob) i boy bob (najkraća verzija koja podrazumeva da je kosa ošišana do vilične kosti).

PRIRODNE KOVRDŽE/TALASI

Prirodno kovrdžava kosa već dugo je u modi, a isti trend nastavlja se i naredne sezone. Ukoliko imate talasastu kosu, vreme je da zaboravite na ispravljanje i dugotrajno feniranje i da ponesete svoju prirodnu teksturu. Naravno, prethodno nabavite odgovarajuće preparate za stilizovanje koji će definisati vaše lokne.

DUGA KOSA I RAZDELJAK NA SREDINI

Y2K trend ne vlada samo u svetu mode već je prisutan i u svetu lepote, pa nas ne čudi što je jedna od najpopularnijih frizura iz tog perioda ponovo na radaru. Razdljak na sredni sada je najpopularniji u paru s dugom kosom, ali smo sigurni da će se uskoro nositi sa svim dužinama. Ovo je odličan izbor za sve koji žele malu promenu za koju čak ne moraju ni da posete frizera.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @alyssainthecity
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top