Ovo je najprodavaniji proizvod za kosu u 2021. godini

Živimo u eri hiperprodukcije, kada se svake godine lansira na hiljade novih beauty preparata, a samo najbolji među njima uspevaju da dobiju kultni status. Iako se nekada čini da je za popularizaciju određenih proizvoda presudan novac, i da blogeri hvale svaki preparat ukoliko su za to dobro plaćeni, stvari ipak funkcionišu malo drugačije, a svi bestseler proizvodi s razlogom su obožavani. Kada govorimo o najprodavanijim preparatima za kosu, poslednjih nekoliko godina najveći utisak na žene širom sveta ostavio je Olaplex No. 3 Hair Perfector, koji je prema podacima najvećih online beauty shopova najprodavaniji preparat za negu kose i u 2020. i u 2021. godini.

@pernilleteisbaek

Olaplex je jedan od nezavisnih brendova nove generacije, iza kog stoje hemičari dr Eric Presley i dr Craig Hawker. Oni su izumeli jedinstven hemijski sastojak koji obnavlja popucane veze u kosi čineči ih snažnijima nego što su bile pre oštećenja. U njihovoj ponudi nalazi se devet proizvoda, koji su numerisani brojevima od 0 do 8, a dok su Olaplex No.1 i Olaplex No.2 dostupni samo u frizerskim salonima, ostatak asortimana nalazi se i u slobodnoj prodaji. Olaplex No.1 koristi se tokom procesa farbanja, kada ne samo da sprečava oštećenja koja nastaju tokom bojenja kose već i obnavlja postojeća, dok se Olaplex No.2 koristi nakon farbanja, kao post-color tretman za dubinsko kondicioniranje dlake.

@theproductparlouruk

Trenutno najprodavaniji preparat brenda – Olaplex No.3 Hair Perfector sadrži sve aktivne sastojke koji postoje u proizvodima Olaplex No.1 i Olaplex No.2, ali je njihova koncentracija prilagođena kućnoj upotrebi. U skladu sa tim, ovaj tretman obnavlja sve prekinute veze unutar dlake čineći je zdravom i jakom. Može se koristiti kao tretman pre pranja, tako što se nanosi na kosu isfrotiranu peškirom i ostavlja da deluje 20 minuta, a zatim se ispira šamponom. S druge strane, Olaplex No.3 možete upotrebljavati i kao tretmansku masku tako što ćete ga nakon šampoiranja i kondicioniranja naneti na čistu isfrotiranu kosu i ostaviti da deluje 20 minuta, a potom i isprati. Efekat je u oba slučaja isti – kosa je obnovljena, glatka i meka na dodir.

@charlotteinsquares

Upotreba ovog tretmana preporučuje se jednom do dva puta nedeljno, a rezultati se vide već nakon prvog korišćenja. Iako je Olaplex No.3 namenjen osobama sa suvom i farbanjem oštećenom kosom, žene širom sveta koriste ga i preventivno, bez obzira na trenutno stanje njihove kose.
Olaplex No.3 Hair Perfector možete kupiti ovde.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @juliahlm
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top