Ovo su greške koje verovatno pravite kada čistite lice

Bez obzira na to u kom ste životnom dobu i kakav je tip vaše kože, čišćenje lica je najvažniji deo svakodnevne beauty rutine. Nijedan kozmetički tretman ne može zameniti nemarnost ili neredovno skidanje šminke, a ukoliko pitate bilo kog dermatologa ili kozmetičara, svako od njih će vam reći da samo čista koža može biti lepa. Mada svako od nas ima svoj način i omiljene proizvode, svi želimo da naše lice bude čisto, ali ne i iritirano prejakim proizvodima. Zbog toga vam donosimo listu najčešćih greški u ovom beauty koraku, koje lako možete ispraviti.

PREČESTO UMIVANJE

Postoje žene koje imaju tendenciju da se umivaju i čiste lice i po nekoliko puta dnevno, što je podjednako loše kao i kada neredovno čistite kožu. Voda isušuje epidermis i samim tim ubrzava proces starenja. Umivanje ujtru i uveče sasvim je dovoljno.

PRANJE LICA VRUĆOM VODOM

Ovo može biti posebno pogubno tokom zime jer veoma topla voda može dodatno isušiti kožu. Koristite hladnu ili mlaku vodu prilikom umivanja, jer ćete na taj način poboljšati cirkulaciju, a samim tim i tonus kože.

PRETERANA UPOTREBA PILINGA

Tečni eksfolijatori, mehanički pilinzi, kućni hemijski pilinzi, retinol ili četke za pranje lica mogu biti odlična stvar za vašu kožu, ali ako koristite više ovakvih sredstava u isto vreme, ne možete da izbegnete neželjene posledice, u koje spadaju bubuljice i fleke, čak i pojava rosacee, pogotovo ukoliko koristite bilo koju vrstu lekova koji utiču na osetljivost kože.

1cl-19519

@wethepeoplestyle

SPAVANJE S MAKE-UPOMA

Ova loša navika može uništiti vaš ten za svega nekoliko meseci, jer šminka zatvara pore. Osim toga, ukoliko ne skidate detaljno svoj make-up s očiju, to može uzrokovati infekciju ili iritaciju.

UPOTREBA VLAŽNIH MARAMICA

Vlažne maramice po pravilu sadrže alkohol zbog čega isušuju kožu. One koje su bez alkohola možete upotrebiti samo u slučaju kada nakon posla idete u teretanu i morate na brzinu da skinete šminku. Međutim, ovaj proizvod nikako ne može biti zamena za sredstva za čišćenje lica. Da biste temeljno očistili pore, vlažne maramice nisu dovoljne.

LOŠ IZBOR PREPARATA ZA ČIŠĆENJE LICA

Sapun nije dobro sredstvo za čišćenje kože, stoga ga izbacite iz upotrebe. Umesto njega koristite ulja, tonike, mleka za čišćenje ili miceralnu vodu. Ako imate masnu kožu, birajte preparate koji sadrže salicilnu kiselinu.

1579879346449592

Clinique 2-in-1 Cleansing Micellar Gel Light Make-up Remover

1579879346500697

Decléor Bi-Phase Caring Cleanser

1579879346550106

Vichy Pureté Thermale Cleansing Foam Radiance Revealer

1579879346599081

Lancôme Miel-en-Mousse Cleanser

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @_hollyt
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top