Ovog meseca stižu nam nove epizode nekih od najboljih serija ikada

Početak septembra obično je vreme kada bezbrižne letnje dane ostavljamo iza sebe i polako se vraćamo starim navikama i svakodnevnim rutinima. Sa povratkom u kancelariju, novim projektima i poslovnim obavezama, po pravilu dolaze i omiljeni načini opuštanja, kao što su after-work izlasci ili bindžovanje serija na streaming platformama. U skladu sa tim, ovo je mesec u kome nas tradicionalno očekuju najuzbudljivije premijere, kako novih projekata tako i novih sezona dobro poznatih naslova. Popularni streaming servisi već su najavili odličan sadržaj, a mi smo u nastavku izdvojili neke od najisčekivanijih naslova sezone.

MONEY HEIST (LA CASA DE PAPEL)
Premijera: 3. septembar
Platforma: Netflix

Nakon više od godinu dana pauze, od danas na Netflixu možemo da gledamo prvi deo poslednje sezone jedne od najgledanijih serija svih vremena. Epska priča o misterioznom i inteligentnom Profesoru i njegovoj bandi lopova, koju okuplja ne bi li izveo najveću pljačku u istoriji, ulazi u svoju finalnu fazu i očekivano donosi niz nesvakidašnjih obrta. Predstojeći vikend idealna je prilika da pogledate prvih pet epizoda nove sezone dok je premijera poslednjih pet epizoda zakazana za 3. decembar.

SEX EDUCATION
Premijera: 17. septembar
Platforma: Netflix

Nove epizode nesvakidašnje teen serije savršeno će se uklopiti u septembarski back to school mood. U trećoj sezoni očekuju nas novi i neočekivani zapleti na kakve možda nismo navikli u serijama ovog tipa, ali to je upravo i glavni adut ove priče. Uz dobro poznate junake – Maeve, Otisa, Erica, Adama, Jacksona i Lilly, ovog puta ekipi će se pridružiti i glumica Jemima Kirke (ako ste gledali seriju Girls sigurno je dobro znate), koja tumači lik nove direktorke Hope Haddon, čiji je zadatak da školi vrati stari ugled.

AMERICAN CRIME STORY: IMPEACHMENT
Premijera: 7. septembar
Platforma: FX

Serijal American Crime Story zavoleli smo još 2016. godine kada je snimljena prva sezona o slučaju O.J. Simpsona, a godinu dana kasnije pratili smo i nove epizode o ubistvu Gianniaja Versacea. Posle duže pauze, produkcijska ekipa pripremila je treću sezonu, koja se bavi jednim od najvećih političkih skandala u novijoj istoriji. Afera između tadašnjeg američkog predsednika Billa Clintona i Monice Lewinsky devedesetih je potresla čitav svet, a sve detalje ove priče saznaćemo iz ženske perspektive. Uloga Clintona pripala je Clivu Owensu, Monicu Lewinsky igra mlada Beanie Feldstein, a pridružuju im se i neprepoznatljiva Sarah Paulson kao Linda Tripp, službenica Pentagona koja će izneveriti Monicino povjerenje, kao i Annaleigh Ashford u ulozi Paule Jones, još jedne službenice koja je optužila predsednika za seksualno nasilje. Tadašnju prvu damu Hilary Clinton iga Edie Falco.

NINE PERFECT STRANGERS
Premijera: 8. septembr
Platfroma: HULU

Svaka serija sa Nicole Kindman u glavnoj ulozi postaje naslov o kome svi pričaju (setimo se samo Nevinih malih laži ili Sloma), pa se ništa manje ne očekuje ni od ove. Nine Perfect Strangers inspirisana je istoimenim romanom Liane Moriaty, a radnja se odvija u sumnjivom wellness resortu koji vodi Masha (Kidman). U njega stiže devetero gostiju s različitim životnim pričama, ali sa istom željom – da se opuste i da po povratku kući krenu ispočetka. Masha im obećava da će im se životi potpuno promeniti, ali pitanje je na koji način?

SCENE IZ BRAKA
Premijera: 13. septembar
Platforma: HBO GO

Kada govorimo o novim naslovima, ne možemo da ne spomenemo ovu seriju, koja je definitivno na listi najisčekivanijih u 2021. godini. Reč je o adaptaciji švedskog klasika Ingmara Bergmana iz 1973. godine, koji preispituje predstave o ljubavi, mržnji, želji, monogamiji, braku i razvodu, ovog puta iz ugla savremenog američkog para. Glavne uloge tumače slavni glumci Oscar Isaac i Jessica Chastain.

THE MORNING SHOW
Premijera: 17. septembar
Platforma: Apple TV

Mada su obe stekle slavu ulogama u romantičnim komedijama, Jennifer Aniston i Reese Witherspoon upravo su u ovoj seriji pokazale da mogu da pruže i mnogo više od toga. Posle ogromnog uspeha koji je doživela prva sezona, sredinom meseca stižu nove epizode, u kojima su se kreatori serije dotakli tema kao što su korona virus, predrasude i rasizam, a sve kroz prizmu raskola koji vlada u slavnoj medijskoj kući.

Tekst: INJournal magazin
Foto: IMDb

Podeli

Scroll to Top