Novi trendovi u svetu pedikira koje ćemo nositi celo leto

Polako startuje sezona sandala što znači da će u narednim mesecima negovana stopala biti jedan od apsolutnih beauty prioriteta, a uporedo sa tim potrebno je izabrati i odgovarajuću boju laka za nokte. Bez obzira na to da li spadate u osobe koje redovno odlaze u salon ili ste sam svoj majstor, verujemo da vas interesuje koji će trendovi u svetu pedikira biti aktuelni ove sezone. Za početak je važno naglasiti da će vanvremenske boje poput pastelnih nijansi, crvene ili nude ostati poželjne i u mesecima koji dolaze, kao i klasičan francuski pedekir. Međutim, predstojeća letnja sezona u prvi plan ipak stavlja neutralne nijanse koje su već neko vreme aktuelne i na rukama.

Kada je reč o usklađivanju boje lakova na rukama i nogama, osim uvek proverene varijante koja podrazumeva isti lak, imajte na umu da bi odabrana boja za pedikir trebalo da bude nešto tamnija od one za manikir. Dobra opcija mogu biti lakovi u istoj boji, ali u drugim nijansama, a možete se poigrati i kombinovanjem različitih kolorita. Ukoliko volite da radite pedikir kod kuće, u nastavku smo vam pripremili i neke od najpoželjnijih nijansi lakova za nokte za predstojeće leto, a pre nego što izaberete odgovarajuću boju, potrudite se da svojim petama, noktima i zanokticama priuštite potrebnu negu.

JARKOCRVENA

Jarkocrvene nijanse večiti su klasik sa kojim nikad ne možete da pogrešite, a ove sezone biće i jedan od najaktuelnijih trendova. Obično dolaze u paru sa narandžastim ili plavim podtonom, a dok prva varijanta najviše odgovara osobama sa toplom, mastinastom kožom, druga je bolji izbor za osobe svetle puti i hladnim tonovima kože.

O.P.I – Nail Laquer, nijansa Big Apple Red
DIOR – Rouge Dior Vernis, nijansa Rouge Cinema 849

FRANCUSKI PEDIKIR

Ovaj trend potpuno je očeivan ako imamo u vidu da je francuski manikir aktuelan već nekoliko godina. Klasična opcija sa nude podlogom i belim vrhovima uvek je dobra opcija mada nećete pogrešiti ni ako se odlučite za eksperimente sa drugim bojama. Super varijanta mogu biti i vrhovi u gorepomenutoj jarkocrvenoj boji.

ESSIE – Nail Polish, nijansa Blanc
AURA – Nail Polish Like A Pro!, nijansa 109

PROZRAČNI NUDE LAKOVI

Dok su godinama unazad bile aktuelne pune boje, pravila igre ovog leta se menjaju pa će jedan od popularnih trendova biti poluprovidni neutralni lakovi. Ako se odlučite za ovu verziju najbolje je da birate boje koje su nekoliko tonova tamnije od vaše boje kože. Najveći bonus ovakvog pedikira je to što je neutralan i moći ćete da ga nosite u svim mogućim prilikama, a pritom se gotovo uopšte neće primećivati kada vam nokti budu rasli.

ESSIE – Nail Polish, nijansa Sand Tropez
DIOR – Diorlisse Abricot Smoothing Perfecting Nail Care

BRAON

Nakon braon ruževa i manikira, na red su došli nokti na nogama u ovoj boji. Nama se ovaj trend dopada jer je dovoljno univerzalan da možete da ga nosite u svakoj prilici, a opet i dovoljno efektna da vaši nokti budu primećeni.

CATRICE – Iconails gel lak za nokte, nijansa 125
SEPHORA – Collection Color Hit, nijansa L202 Faded Walls

SVETLOROZE

Ova neutralna nijansa nosi se svakog leta, a u salonima je tradicionalno najpopularnija Bubble Bath nijansa brenda O.P.I. Naravno, nećete pogrešiti ni sa bilo kojom drugom sličnom nijansom.

O.P.I – Nail Lacquer, nijansa Bubble Bath
BOURJOIS – 1Sec lak za nokte, nijansa Lady Nude

BOJE SLADOLEDA

Pastelne boje volimo svakog leta, pa ni predstojeća sezona neće biti izuzetak. Svejedno da li ćete se odlučiti za plavu, mint, narandžastu ili žutu boju, sa ovim nežnim nijansama ne možete da pogrešite.

O.P.I – Nail Lacquer, nijansa How Does Your Zen Garden Grow?
ESSENCE – Nail Polish, nijansa Lucky to Have Blue

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @nicole_huisman, @collagevintage
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top