Pet basic komada koji se ove sezone nalaze u ormaru svake Francuskinje

Malo je gradova na svetu čija ulična moda privlači toliko pažnje kao što je to Pariz. Pripadnice lepšeg pola sa stalnom adresom u francuskoj prestonici već decenijama važe za najbolje odevene žene na svetu, iako se njihov stil uglavnom vrti oko basic komada dok nove trendove prihvataju sa izvesnom dozom rezerve. Upravo zbog toga, u susret svakoj novoj sezoni volimo da zavirimo u njihove ormare i vidimo u koje odevne komade i aksesoare najradije ulažu novac. I dok bismo do pre samo 10-ak godina za ovakvu vrstu uvida morali da putujemo u Pariz, sa pojavom influensera i društvenih mreža, sve informacije nalaze se na samo nekoliko klikova od nas. Zato smo danas pretražili Instagram Feedove naših omiljenih devojaka iz Pariza i pronašli pet ključnih komada koje najradije nose na pragu zimske sezone.

KAPUT OD VEŠTAČKOG KRZNA

Već smo vam pisali o tome da su kaputi od krzna (mahom veštačkog) ponovo u modi, a ovo je ujedno i jedan od retkih trendova koji su Francuskinje prihvatile raširenih ruku. Razlog zbog kojih im se ovaj trend dopada jeste činjenica da su krzneni kaputi dovoljno svestrani da će godinama moći da se zadrže u njihovim ormarima, a pritom će u njima uvek izgledati šik i moderno.

JAKNE SA KAIŠEM OKO STRUKA

Jakne i blejzeri sa kaišem oko struka nalaze se trenutno u ormaru velikog broja Francuskinja, a najčešće ih nose u paru sa farmerkama i crnim pantalonama. Naravno, one ulažu u modele u neutralnim bojama, kao što su braon, crna ili khaki.

TOMMY HILFIGER,
cena: 51.990 din.
ISABEL MAEANT,
net-a-porter.com

OVERSIZED BLEJZER

U poslednjih nekoliko godina, predimenzionirani blejzeri stekli su status klasika pa ih u skladu sa tim Francuskinje rado nose. Baš kao što je to slučaj i sa jaknama, uglavnom ulažu u modele u neutralnim i zagasitim nijansama.

KARDIGAN

Bez obzira na aktuelne trendove, Parižanke se u ovo doba godine rado oslanjaju na kardigane. U njihovim ormarima možete naći najrazičitije verzije – od oversized krojeva do modela od tankog pletva.

ČIZME DO KOLENA

Dok su Francuskinje bile jako rezervisane prema čizmama sa masivnim đonom koje su se nosile prethodnih godina, ovaj trend su rado prihvatile. Njihov izbor uglavnom su ženstveni modeli sa manjom ili većom potpeticom, a nose ih i u dnevnim i u večernjim prilikama.

MASSIMO DUTTI,
cena: 24.990 din.
ISABEL MARANT,
net-a-porter.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @annelauremais
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top