Počinje sezona kaputa, a ovo će biti vodeći trendovi

S obzirom na to da je za sredinu nedelje najavljen pad temperature, pravi je trenutak za novi kaput. Verujemo da ste o kupovini ovog komada već počeli da razmišljate jer je izbor odgovarajućeg modela jedna je od najvažnijih modnih odluka koje donosimo u ovo doba godine. Kaput će u narednim mesecima biti okosnica svakakog našeg stajlinga i prva stvar koju će svako primetiti na nama, stoga svi želimo da imamo model koji će nam omogućiti da u novu sezonu ušetamo u velikom stilu. Naravno, osim o dizajnu, vodićemo računa i o sastavu tkanine, a svi znamo za zlatno pravilo da su vuna i krzno naši najbolji prijatelji tokom hladnih dana.

Kao što verovatno znate, prilikom sastavljanja lista vodećih modela uvek volimo da pregledamo kolekcije najpopularnijih dizajnerskih kuća, ali i Instagram Feedove naših omiljenih influensera, a nakon što smo poslednjih dana napravili malo istraživanje uočili smo šest trendova koji se iznova ponavljaju. Ako više volite klasiku, svakako da uvek možete da se oslonite na bezvremene modele sa kaišem oko struka (pogledajte shopping vodič) ili na klasičan crni kaput, ali ukoliko želite komad po poslednjoj modi, u nastavku vam otkrivamo trenutno najaktuelnije trendove.

SHEARLING

Ovčije krzno, svejedno da li je reč o prirodnom ili veštačkom, prisutno je već nekoliko sezona, ali će ove zime dostići vrhunac popularnosti. Najpopularniji su modeli brenda Totême, ali na raspolaganju su nam i mnoge druge opcije.

KAPUT SA ŠALOM

Ako pratite modne trendove, onda sigurno već znate da su influenserke trenutno opsednute kaputima sa šalovima, a među njima su ponovo najpopularniji modeli kuće Totême. Naravno, i drugi brendovi imaju svoje verzije, a nama se ovaj trend dopada jer sa ovakvim kaputom ne moramo zasebno da nosimo šal.

KREM NIJANSA

Ne znamo kakva je situacija kod vas, ali na našim Instagram Feedovima trenutno preovlađuju krem i bež kaputi. Iako ovo nije najpraktičnije rešenje za zimu, činjenica je da kaputi u najsvetlijim nijansama ostavljaju utisak uglađenosti i uvek izgledaju znatno skuplje od njihove cene.

DEZEN RIBLJE KOSTI

Postoji nešto privlačno u ovom dezenu koji definitivno ima bezvremeni status, a pritom nije dosadan. Baš kao što ne možete da pogrešite sa kariranim printom i dezen riblje kosti je podjednako univerzalan, ali je po nama mnogo zanimljiviji od kvadratića.

POSTAVA OD KRZNA

Osim ovčijeg krzna, ove zime nosiće se i kaputi sa krznenom postavom. Ovo će definitivno biti jedan od vodećih zimskih trendova koji su već ponele mnoge modne insajderke, a modeli su prisutni i u kolecijama gotovo svih brendova.

MASSIMO DUTTI,
cena: 149.990 din.
URBANCODE,
farfetch.com

PUFFER

Puffer jakne i kaputi prisutni su na modnom radaru već nekoliko sezona, a ništa se neće promeniti ni ove godine. Mi ovaj trend volimo jer su u pitanju topli i praktični modeli koji su potrebni u svakom ormaru.

VERSACE JEANS COUTURE,
cena: 71.992 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna gotografija: @_jessicaskye
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top