Pet načina da nosite maksi suknje u duhu nove sezone

Dok su do pre samo nekoliko sezona midi suknje suvereno vladale modnim svetom, poslednjih meseci pravila igre su se promenila. Tako su nam se najpre sredinom prošle godine vratile mini suknjice, koje su ostale aktuelne čak i tokom zimskih meseci, a vrlo brzo smo ponovo počeli da nosimo i maksi dužinu, koja će biti jedan od vodeći trendova predstojećeg proleća.
Duge suknje poslednji put nosile su se početkom milenijuma i one su još jedan u nizu od Y2K trendova koji ponovo volimo, a osim što smo ih videli u kolekcijama za proleće/leto 2023 mnogih dizajnerskih brendova, poslednjih dana sve češće ih gledamo i na Instagramu.

Svestranost maksi suknji prvenstveno se krije u tome što su, baš kao i pantalone ili jeans, jednostavne za kombinovanje. Dok ćemo ih do kraja zime nositi u paru sa kaputima i rolkama, u prvi prolećnim danima odlično će funkcionisati sa kožnim jaknama, klasičnim košuljama i majicama dugih rukava. Iako ćemo u narednim mesecima imati pravu eksploziju ovih komada u različitim varijantama, najveću pažnju ikona stla za sada su privukle maksi suknje od teksasa koje su već našle svoje mesto u ormarima svih devojaka koje prate modu. Odlično se kotiraju i modeli od kože kako prirodne tako i veštačke, a kada je reč o krojevima, najaktuelniji su uski modeli koji po pravilu dolaze u paru sa dubokim šlicem.
Ako planirate da u svoj ormar unesete maksi suknju, u nastavku vam donosimo pet predloga za kombinovanje u duhu nove sezone.

Teksas suknja i dugačak kaput

Kao što smo rekli, teksas suknje apsolutni su favoriti među ikonama stila, a voli ih i naša Tamara Kalinić. Dok traje zima, svoju teksas suknju, popout nje, možete nositi u paru sa rolkom, sakoom, čizmama i dugačkim kaputom, a kasnije ćete je lako kombinovati i sa svim ostalim komadima iz garderobera.

Bomber jakna i maksi suknja

Ovo je odlična kombinacija za početak proleća. Već smo vam pisali o tome da će kožne bomber jakne biti jedan od najpopularnijih komada u narednim mesecima, a kao što možete da vidite odlično funkcionišu u paru sa maksi suknjom.

ISAAC SELLAM EXPERIENCE,
farfetch.com
MASSIMO DUTTI,
cena: 12.990 din.

Kožna suknja

Komadi od kože su mesecima unazad na modnom radaru, a u skladu sa tim, ponovo se nose i kožne maksi suknje. Ovi komadi takođe su veoma zahvalni za kombinovanje, a nama se posebno sviđa kako je svoju suknju ponela influenserka Danielle Bernstein.

PATRIZIA PEPE,
cena: 42.490 din.
BOTTEGA VENETA,
mytheresa.com

Koordinantni set

U kolekciji za aktuelnu sezonu, brend By Malene Birger imao je u ponudi set od pletiva sa maksi suknjom koji smo često gledali na Instagramu, a nedavno je u H&M-u stigao gotovo identičan komplet.

Crno-bela kombinacija

Ako nas pitate, ovo je odlična kombinacija za kraj zime i početak proleća koju možete poneti u svim dnevnim prilikama – od poslovnog sastanka do neobavezne kafe sa drugaricama.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @weworewhat, @tamara, @deborabrosa
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top