Povratak Boho stila najavio nam je i trend Jane Birkin šiški

Sa povratkom ludih sedamdesetih i boho stila, menja se i moda kada su u pitanju frizure. Dolazak trenda zvoncara, resa, kože i čipke najavio je povratak opuštenoj i ležernoj frizuri i šiškama kakve je nosila Jane Birkin.
Kada se početkom godine, nakon porođaja, vratila na javnu scenu, ruska modna ikona Miroslava Duma odlučila se za promenu frizure. Pogađate, ošišala je šiške. Samim tim nam je najavila novi trend! Šiške vole i najpopularnije it devojke iz Velike Britanije i Francuske – Alexa Chung odnosno Caroline De Maigret. I modna kuća Chloé za svoju najnoviju kampanju angažovala je manekenku Juliu Stegner koja takođe nosi šišike. A jedna od naših najuspešnijih manekenki Antonina Petković već godinama unazad voli razbarušene šiške.

Miroslava Duma
Miroslava Duma

Opuštene chic šiške kakve je nosila Jane Birkin ponovo su postale inspiracija ženama širom svijeta. Cilj je da kosa izgleda ležerno i razbarušeno i da oslikava naš slobodan duh. Rubovi šiški sežu do obrva i trebaju biti nešto duži kako bi se postigao blagi prelaz i suptilno uokvirilo lice. Ono što trebate da izbegnete jeste ravan rez koji je bio aktuelan pre nekoliko sezona, jer izgleda pravougaono i strogo, a to nije u duhu veselih sedamdesetih godina. Imajte na umu da vladajući trend najbolje pristaje devojkama sa ovalnim oblikom lica dok bi one sa nešto oštirijim crtama trebalo, da ipak, izbegnu šiške, jer će one dodatno naglasiti njihovu geometriju lica.

Alexa Chung
Alexa Chung

Lepota ove frizure leži i u tome što podjednako dobro pristaje plavušama, brinetama i crnkama. Osim toga, odlično se slaže sa vladajućim baleaž načinom bojenja kose. Pramenovi se odlično slažu sa šiškama i daju im potrebnu dubinu. Kako biste zadržali nehajnost i opuštenost estetike sedamdesetih, najbolje je kosu ostaviti čistom bez otežavajućih proizvoda za stilizovanje.

Caroline de Maigret
Caroline de Maigret

Ovakva frizura do izražaja najviše dolazi na dugim, gustim kosama koje su bogate volumenom, a za postizanje dinamike i slojevitosti potrebno je kosu šišati u nekoliko slojeva jer ne želite da vam kosa beživotno pada kraj lica. Poslednja, ali ne najmanje važna prednost razbarušenih šiški, jeste ta što je ovu frizuru veoma lako održavati. Požurite u vaš frizerski salon i skratite vaše šiške.

Antonina Petković
Antonina Petković

Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top